Seks i kilogrami

Seks i telesna težina – jedno ili drugo, a najčešće oba – ubrajaju se među najčešće teme koje okupiraju misli savremenih žena i muškaraca. Onaj ko bi uspeo da objedini ta dva brzo bi se obogatio i stekao večnu zahvalnost celog ljudskog roda.
I muškarci i žene bi voleli da seks podstiče gubitak kilograma; razlikuju se jedino po motivima. Muška logika je prilično jednostavna: pošto su žene sklonije tome da očajavaju zbog nekoliko kilograma viška, to bi ih nateralo da češće upražnjavaju seks. Za većinu muškaraca bila bi to idealna situacija: ona bi dobila bolje telo, a on više seksa; iz muške perspektive, sve bi bilo savršeno.
Da se ne lažemo, i žene bi to volele. Bio bi to veoma prijatan i jednostavan način da se reše neželjenih kilograma – bez gladovanja i iscrpljivanja u fitnes centrima. Mogle bi da istražuju koliko seksa je potrebno za smanjenje telesne težine ili kada tačno treba započeti "program" kako bi dovoljno oslabile pre neke specijalne prilike.
Na veliku žalost pripadnika oba pola, seks najčešće ne sagoreva dovoljan broj kalorija da bi se kvalifikovao kao dovoljno dobra zamena za klasično vežbanje – osim ako niste u stanju da istovremeno upražnjavate seks i aerobik.
Ako je tako, zbog čega smo umorni, čak i iscrpljeni posle seksa? Naučnici kažu: zbog lučenja hormona, a ne zbog velikog napora uloženog u seksualnu aktivnost.
Štaviše, ako ijedno od partnera uopšte izgubi na težini usled seksa, to će najverovatnije biti muškarac, pošto su obično muškarci ti koji su fizički aktivniji prilikom vođenja ljubavi. Ovo se posebno odnosi na bračne parove i veze u kojima su oba partnera navikla na gotovo rutinske uloge u seksu.
Da budemo potpuno iskreni, seks i telesna težina utiču jedno na drugo – ali u potpuno obrnutom smeru. Višak kilograma može vam pokvariti uživanje u seksu. Može oslabiti izdržljivost, onemogućiti uživanje u pojedinim položajima, oslabiti libido, pa čak i ubiti želju za seksom uopšte.
Sve u svemu, ako već želite da oslabite, neka želja za dobrim seksom bude vaš pokretač da pređete na dijetu i odaberete program odgovarajućih istinskih vežbi. Rezultat će vam se najverovatnije svideti.

(Maja)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kilogramimrsavljenjesekstelesna težina
Komentari (0)
Dodaj komentar