Seks ili spavanje?

Pitanje iz naslova mnogi postave sebi, naročito ako su u dužoj vezi, a svakodnevne obaveze ih iznuruju. Međutim, uopšte ne mora da se radi o "ili-ili" odluci, jer je moguće postići i jedno i drugo – i ne samo što je moguće već ćete se tako i osećati najbolje.
Veliki problem koji imaju oni koji su u dilemi iz naslova je to što seks povezuju s nečim što se radi pre spavanja. Vodite ljubav, posle toga spavate, i to je to. A u to vreme ste neretko već umorni pa vam je teško da se pokrenete čak i za vođenje ljubavi; plus, neke dame imaju problem da ih seks stimuliše, i dok se njihov dragi, nakon što vode ljubav, samo okrene na drugu stranu i slatko i zadovoljno zaspi, one se razbude i još dugo prevrću po krevetu, i onda budu neispavane.
Taj problem je moguće rešiti tako što se odabere neko drugo vreme za vođenje ljubavi, recimo, onda kada se ona oseća puna energije (naravno, ako je to tada izvodljivo). Tada stimulacija koju joj donese seks neće nimalo smetati, naprotiv – a kada dođe vreme za spavanje, neće se razbuditi, već će se opustiti i zaspati.
Pored toga, treba se setiti da vođenje ljubavi u proseku traje 20 minuta (naravno da nekad traje i znatno duže ili dosta kraće), tako da dilema "seks ili spavanje" može da deluje malo čudno. Zato se ne bi bilo loše upitati, ukoliko vam nije do seksa a kao razlog koristite umor (ovo se ne odnosi samo na žene već i na muškarce), šta je pravi razlog odbijanja. Da li je seks s partnerom ili partnerkom nezadovoljavajući? Ili vas plaši tolika intimnost? Ili se bojite da niste dovoljno umešni ili privlačni? Ili vam nešto u vezi nije po volji? Ili… Kada se radi o redovnom odbijanju vođenja ljubavi, neretko je u pitanju nešto što veze s umorom nema, već je problem nešto drugo, što se krije pod izgovorom iscrpljenosti, a valjalo bi ga rešiti kako ne bi ugrozio kompletnu vezu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dilemaseksspavanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar