Seks je nekada bolji bez dubljih emocija

Relativno su česti komentari da je nekome seks bio bolji onda kada je bio neobavezan, s osobom prema kojoj nije osećao/osećala ništa dublje, nego s dečkom ili devojkom s kojima su bili u inače lepoj vezi. Zvuči paradoksalno, ali takve stvari se zaista dešavaju.
Zbog čega bi seks bio bolji s nekim do koga nam nije preterano stalo nego s nekim koga volimo? Zar ne bi trebalo da je obrnuto? Trebalo bi. Međutim, u vezu ulazi mnogo toga. Razmišljate o tome šta će voljena osoba misliti o vama, kako će vas videti, bojite se da ne pomisli nešto loše, da joj se posle toga manje dopadnete. A kada je seks neobavezan, razmišljate samo o zadovoljstvu. Šta i ako ta osoba pomisli da ste uvrnuti, neumereni u nečemu, neobični? Nije vam emotivno stalo do nje, i ako posle toga ne poželi da vas vidi, nećete se potresti. Bar ne mnogo – možda će vam biti pogođena sujeta, ali to prolazi. A u seksu ćete uživati.
Da li ovo znači da će seks uvek biti bolji ako je neobavezan? Ne. Ukoliko među partnerima postoji otvorenost u komunikaciji, uključujući i komunikaciju o seksu; ukoliko partneri jedno drugo dobro poznaju, veruju jedno drugom, smeju da se otvore jedno prema drugom bez straha od toga da će biti odbačeni, tada će vođenje ljubavi čak i na fizičkom nivou biti bolje od neobaveznog seksa – a da i ne spominjemo dodatak emotivne komponente, koja će sve to učiniti još lepšim.
Još nešto: kada među partnerima postoji potpuno međusobno poverenje, usudiće se i na više nego što bi se usudili u neobaveznom seksu, jer pred strancem (ili skoro strancem) možete u nekoj meri biti otvoreniji nego pred osobom s kojom planirate nešto duže, ali je ta dodatna otvorenost ograničena. U polupoznatu osobu ne možete imati bezgranično poverenje, kao što u stvarno dobroj vezi možete verovati voljenoj osobi, što znači da najdublje želje možete ispuniti samo s voljenom osobom.
Dakle, u nekoj meri neobavezni seks može biti bolji nego seks u vezi, ali je za najlepše vođenje ljubavi, ono u kome najviše uživate, ipak neophodna stvarno dobra veza.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

emocijeljubavseks
Komentari (0)
Dodaj komentar