Seksa sve manje: Anketirani bračni parovi šokirali izjavom koliko često vode ljubav

Svaki brak je drugačiji i zato je teško upoređivati odnose između partnera, pogotovo kada je u pitanju seks. Učestalost seksa se definitivno menja proporcionalno dužini braka. Jedno istraživanje sprovedeno na uzorku od 300 bračnih parova otkrilo je zanimljive podatke o tome koliko često parovi u braku zapravo vode ljubav, prenosi Najžena.

Zaključeno je da je uz brojne životne obaveze i probleme, decu i posao vrlo teško sačuvati savršen odnos s partnerom i negovati strast.

U anketi sprovedenoj na bračnim parovima različitih godina otkriveno je kako gotovo polovina (47 odsto) vodi ljubav jednom sedmično, a njih gotovo 10 odsto to čini dva puta mesečno ili manje.

Istraživanje je potvrdilo i da strast i potreba za seksom očekivano postaje sve manja i manja ako retko vodimo ljubav, a to se mnogo češće događa kod žena.

Žene u braku koje govore da im seks s partnerom jednom sedmično ili dva puta mesečno savršeno odgovara, zapravo nisu nikakva retkost. Razlog tome su životne prepreke, stres i obaveze zbog kojih seks vrlo brzo može da postane predvidljiv pa čak i dosadan, objašnjava Ivon Tomas s poznatog američkog instituta „Kinsey“ koji sprovodi interdisciplinarna istraživanja u području ljudske seksualnosti, pola i reprodukcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavseks.
Komentari (4)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Kako može biti zanimljiv seks GODINAMA sa istim partnerom ? To je najobičnije foliranje.

    • Tina

      Svaka čast na komentaru, ja to isto mislim! Jer, da je to tačno, preljuba ne bi ni postojala.

  • gordana

    Vrlo cesto se brak analizira kroz prizmu formiranih opstih mesta pa tako se manjkavosti ili priroda ljudskog roda pridodaju braku kao svojstvene mane bracnih zajednica a ustvari su individualne osobine koje se ispoljavaju u bracnim odnosima.vise nego pri naviknutom samostalnom zivotu sto je sasvim ocekivano..Mislim da ovaj uvod nije nepotreban ni na temu seksualnih odnosa u braku.Licno mislim da se zanemarujuci individualnu sposobnost razlikovanja pocetne strasti i ljubavi pojedinacnih bracnih supruznika upada u zamku nalazenje krivice braku kao zvanicnoj formi zajednice dvoje ljudi a ne u nedoraslosti partnera, za takav zivotni korak.Takodje ne mogu licno da uvidim prednost ,u seksualnom pogledu duge neformalne vezeu odnosu na brak. po pitanju seksualne aktivnosti.Da ne bih bila suvise naivna ljubav izmedju supruznika ostavljam za kraj mog vidjenja seksa kroz prizmu braka kao bitnog cinioca koji seksualni zivot supruznika moze da odrzava od zapadanja u neminovnu monotoniju Znaci ,sigurna sam da je brak u krizi po svim aspektima zbog ljudske razmazenosti,sebicnosti,egocentricnosti,lenjosti…ibezocnosti pri izboru partnera ,gluposti,povrsnosti.,

    • Majat

      Zašto se toliko insistira i vrše istraživanja na temu učestalosti seksa a ne njegovog kvaliteta? Po meni, bolje je imati seks jednom sedmično ali kvalitetno, nego svaki dan a bez orgazma, bez nežnosti, samo kao obaveza da se otalja. To su gluposti! Uzimati učestalost seksa kao merilo kvaliteta veze je još veća glupost. Ljubav i poštovanje nisu samo seks i fizika.