Sirovine ili šonje?

Nekada je, ili tako barem danas izgleda, bilo prilično jasno kako se ponaša muškarac, kako žena, šta koji gest znači… Danas nije uvek lako proceniti ni nečije seksualno opredeljenje ni njegove ili njene namere, što dovodi do prilične zbrke u muško-ženskoj komunikaciji.

Neko vreme nakon što je počela borba za ravnopravnost među polovima, počeli su i ženski zahtevi da muškarci budu nežniji, osećajniji, otvoreniji u priči o svojim osećanjima. A uz to i da se malo više zainteresuju za svoju garderobu i za eleganciju. Čak je došlo do toga da heteroseksualni muškarci skidaju fazone od homoseksualnih, jer su neke žene pokazale da im se dopada prefinjenost gej muškaraca (makar i bila pre kliše nego nešto stvarno).

Neki muškarci su se prilagodili tim zahtevima i neke žene su bile zadovoljne time. Samo, tu je, povremeno, počelo da postaje nejasno da li je neki muškarac strejt (i metro) ili gej i samim tim da li je to što prilazi nekoj ženi poziv na druženje ili nešto više. Nekada se znalo zašto muškarac prilazi ženi, da bi, kasnije, žene zbog nečijih lepih manira i suptilnog pristupa (koji su same tražile) počele da pomišljaju da on samo želi da se druži s njima i tretirale tog muškarca kao prijatelja. Plus, nimalo poželjno, muškarca lepih manira koji vodi računa o svojoj garderobi drugi muškarci mogu smatrati homoseksualcem ili heteroseksualcem, ali šonjom.

Kao reakcija, došlo je do novog talasa mačo ponašanja. Otprilike, što sirovije, to bolje – smanjuju se šanse da neko pomisli da vas zanimaju drugi muškarci ili da ste šonja. Kad priđete ženi, uz pristup koji bi neke nazvale primitivnim, ona odmah zna šta želite. Neke žene na takav pristup deluju odbojno i odbijaju ga, ali nekim ženama i prija, jer znaju na čemu su, a takav pristup je bliži njihovoj ideji pravog muškarca.

Šta to govori o idealnom muškarcu, kakav bi on trebalo da bude? Ne govori baš ništa – nekim ženama će se sviđati sirovi primerci, a nekima će se mnogo više dopadati oni uglađeniji, koje bi oni „siroviji“ nazvali šonjama ili homoseksualcima. Baš kao što se ni svim muškarcima neće dopadati iste žene – neki će voleti korpulentne crnke, neki tanke i plave, neki… A zbrka u komunikaciji će se s vremenom valjda razrešiti, jednom kada se novi obrasci ponašanja ustale i samim tim postanu jasniji. Do tada ostaće dilema: „A šta je mislio kad je rekao…“

Međutim, to je dilema kojoj su neke žene sklone i kad muškarac sasvim eksplicitno kaže šta hoće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

gejmetrosirovina
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Aleksandar Veljača

    Autor je očigledno pisao uz imperativ da bude kratak, jasan i da ne bude naporan, dosadan. Mislim da je u tim stvarima u potpunosti uspeo, a mislim da je bilo i poželjno i potrebno više.