Slavlje mesecima nakon venčanja

Venčanje je lep događaj, ali se dešava da mladi par jednostavno nema novca u vreme kada se venčava, pa i ne napravi nikakvo okupljanje. Kasnije, materijalni uslovi bi mogli da se steknu – što ne znači da se treba ponovo venčavati.
Mnogo je onih koji venčanje neraskidivo povezuju s velikim slavljem, s velikom svadbom. Ima i onih koji sanjaju o veličanstvenom venčanju – ne sanjaju o tome samo dame, kako se nekad misli, nije mali broj ni muškaraca koji žele da na njihovom venčanju bude veliko slavlje. U tom povezivanju venčanja sa slavljem nekad se zaboravi šta je venčanje zapravo: prilika kada dvoje ljudi stupe u bračnu zajednicu. Slavlje je lepo, ali nije obavezni deo venčanja, bićete podjednako venčani i bez gala proslave kao što biste bili i s njom.
U redu, venčani ste vas dvoje, to vam je jasno – ali u vreme venčanja niste pravili nikakvo slavlje, i voleli biste to sada nekako da nadoknadite. Pošto ste se venčali pre nekoliko meseci, ako ne i više, teško da sad možete da pravite nekakvu lažnu svadbu – zapravo, možete, ali bi to bilo besmisleno.
Ono što nije besmisleno jeste da jednostavno napravite slavlje. Proslavu u čast vašeg venčanja. Na to slavlje možete da pozovete sve vama drage osobe (ukoliko se s nekim od rodbine ne slažete dobro, reda radi biste te osobe pozvali na svadbu, na ovo slavlje ne morate da ih zovete), ili onoliko njih koliko možete da ugostite.
A pokloni? Oni koji žele doneće vam poklone – ovo slavlje svakako ne bi trebalo praviti zato jer mladi bračni par želi da sakupi gomilu poklona, već zato što želite nešto lepo da proslavite u društvu dragih osoba. Njihovo prisustvo biće najlepši poklon i imaćete lepo slavlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brakljubavslavljevenčanje
Komentari (0)
Dodaj komentar