Smeta mu što mnogo radite

Klasična je situacija u kojoj muškarac mnogo radi i dugo ostaje na poslu, a žena mu zvoca što ne provodi dovoljno vremena kod kuće (pri tom i dalje želi da on zarađuje novac koji zarađuje – ili, još bolje, da zarađuje još više). Međutim, dešava se i obrnuto – da ona bude ta koja mnogo vremena provodi na poslu i da njemu to smeta. Nećemo sad o varijanti da njemu smeta ako ste vi na poslu uspešnije od njega; o takvim slučajevima već smo pisali. Ako se ne radi o tome, šta je onda to što bi njemu moglo da smeta? Evo nekih stvari i predloga kako da razrešite problem ako je to u pitanju.
Prva varijanta jeste da vi, nakon povratka s posla, celo veče pričate o svojim kolegama. Znamo, ne činite vi to iz zle namere niti zato da biste isprovocirale njegovu ljubomoru, ali vaš dragi će definitivno biti ljubomoran i pitati se šta se to dešava ako vi celo veče pričate o drugim muškarcima. U redu, verovaće on vama da su vam oni samo kolege (ma, ako su samo kolege, zašto toliko pričate o njima?), ali će se pitati do kada će samo kolege i ostati. Muškarcu, uglavnom, neće pasti na pamet da mu vi prepričavate sve te detalje zato što želite da ih i on proživi zajedno s vama, da se ne oseti isključenim iz vašeg života – i, iskreno rečeno, to prepričavanje njemu nimalo ne pomaže da se ne oseti isključeno. Šta učiniti? Smanjite priče s posla na apsolutni minimum i u razgovoru se usredsredite na njega. Jedino tako neće se osećati isključenim niti potisnutim.
Druga varijanta jeste da vi često ostajete duže na poslu. Naravno, on hoće da zna zašto i prigovara vam zbog toga. Ovo ne bi trebalo da bude previše teško rešiti – objasnite mu da postoji potreba za prekovremenim radom i da imate ambiciju da napredujete. To su stvari koje muškarci obično razumeju, pošto se i oni slično ponašaju, samo im ne padne uvek na pamet da će i žensko tako da postupi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar