Spremni čim pravi naiđu? (1)

O ljubavi i ljubavnim vezama postoje mnoge zablude, a jedna od njih je i da ćete biti spremni da uskočite u vezu jednom kad ona prava osoba za vas naiđe. Možda hoćete – ali je sasvim moguće i da nećete, i sasvim je moguće da ćete verovati da jeste spremni, dok zapravo imate previše nerešenih problema i previše ste nesigurni.
Ukoliko vi niste sposobni za vezu, bilo da se radi o problemima iz prošlosti, lošem iskustvu s kojim ne uspevate da izađete na kraj, o nesigurnosti, o pogrešnim predubeđenjima kako prava ljubav treba da izgleda (ne postoje konkretna pravila za to, tako da su bilo koja predubeđenja te vrste pogrešna), sve i da savršena osoba naiđe i da želi ozbiljnu vezu s vama, vi ćete je odbiti, nećete je smatrati onom pravom, ili ćete imati kraću vezu, a kad se veza okonča, smatrati da ta osoba nije bila dobra za vas ili da vi niste bili dobri za nju, tek, nije to bilo to.
Viđali ste, verovatno, takve primere. Neka osoba čvrsto veruje da želi ozbiljnu vezu, da čezne za njom, da čezne za onom pravom osobom s kojom će moći da bude srećna, i smatra da je jedini problem u tome što ne uspeva da nađe onu pravu osobu za to. A oni koji su ozbiljno zainteresovani za nju, čak i ako je ona u početku bila zainteresovana, brzo joj dosade, dok joj interesovanje zadrže ili oni koje ona ne zanima, ili oni koji se loše ponašaju prema njoj. I redovno zaključi da je oni koje ona stvarno želi neće zato što nešto s njom ozbiljno nije u redu. Ona je ta koja ne valja.
Sve je više ubeđena da ne valja i sve jače želi da se dopadne svima. Ako bi uspela da se dopadne nekom nezainteresovanom, to bi sigurno dokazalo da je ona vredna pažnje i ljubavi. A kad god joj to ne uspe, dodatno ubeđuje sebe da ne valja. I opet iz početka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavmuškarcipravispremniupoznavanjevezažene
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Senka D

    Nažalost, tačno.