Šta privlači žene

Česta je muška dilema – šta je to što na muškarcu privlači žene? Šta je to što žene hoće od muškaraca? Muškarci imaju sopstvenu ideju o tome ko je dobar frajer, a ko nije, kao i koje su osobine poželjne, ali ta ideja se često ne poklapa sa ženskim mišljenjem. Ako odluče da tu dilemu reše jednom za svagda i da otvoreno pitaju neku ženu o tome (ne svoju mamu, jer će im ona reći da su baš oni idealni), razočaraće se. Ne samo zato što će svaka žena imati neku svoju predstavu o tome kakav idealan muškarac treba da bude već i zato što najčešće ne umeju racionalno da objasne zašto im se baš ovo ili ono dopada.

Sad bi neki zlobnik mogao da kaže da žene ionako nisu poznate po racionalnom rasuđivanju, ali ovde se ne radi o tome. O čemu je onda reč, šta je to što žene smatraju privlačnim i zašto?

Radi se o tome da devojčice relativno rano formiraju predstavu o tome kakav bi „princ na belom konju“ trebalo da bude. Događaji i iskustva kroz koja devojčica prođe između svoje treće i desete godine najviše će uticati na njeno formiranje ideje o idealnom muškarcu. Što se fizičkog izgleda tiče, može se desiti da zavoli široka ramena jer se davila kad je bila mala, a spasilac širokih ramena ju je spasao; možda se u nekom trenutku izgubila i rasplakala, a čika s toplim smeđim očima ju je saslušao i pomogao joj da nađe mamu. U takvim slučajevima nesvesno će povezivati široka ramena i smeđe oči sa sigurnošću i toplinom – a lako se može desiti da se samih događaja i ne seća i da tako nema pojma zašto joj se baš te fizičke karakteristike dopadaju.

Priča je slična i što se osobina ličnosti tiče. Ono što je devojčica doživela kao osobine koje joj prijaju, ili koje je naučila da povezuje s muževnošću, kao žena će tražiti i želeti na muškarcu. Može da dođe i do sticanja oprečnih iskustava – recimo, krupan, grub muškarac može istovremeno biti viđen i kao neko zastrašujući i kao neko ko može da zaštiti, pa se žena kasnije može istovremeno bojati takvih muškaraca i želeti da bude s njima.

Kako znati šta će privući ženu koja vas zanima? Nema načina da to saznate, osim da je upoznate i naučite šta je to što ona ceni. Njena predstava o idealnom muškarcu formirala se u ranom detinjstvu, a vi teško da možete unapred detaljno znati kakvo joj je detinjstvo bilo i šta je na nju ostavilo najjače utiske. Ostaje vam samo da probate – i da se nadate najboljem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar