Stalno dajete i žrtvujete se – i on ode

Ima dama koje veruju da će dragog više vezati uz sebe ako stalno pružaju i pružaju i pružaju, ako se žrtvuju za njega. Međutim, rezultat mnogo češće bude taj da on ode, i to ne zato što je nezahvalan, nego zato što mu ta vrsta emotivne ucene bude izrazito odbojna.
Ona će za njega da uradi sve. Sopstvene potrebe podrediće njegovim. On će biti njeno sunce, njen život će se vrteti oko njega. I, nadaće se da će ga njeno žrtvovanje "rastopiti", da će onda on telepatski pogađati njene želje i potrebe i zadovoljavati ih. Zanemariće sebe dok ugađa njemu, zapostaviće se, potrudiće se da on primeti koliko se ona muči oko njega, koliko ispašta, koliko joj je to teško. I biće krajnje iznenađena i povređena kad on nakon otprilike dve godine takve veze ode.
On nimalo nije uživao gledajući je kako se muči. Nije uživao ni u njenim otvorenim ili prikrivenim prigovorima, u pokušajima da ga navede da se oseća krivim. Nikad nije želeo partnerku koja se muči, želeo je partnerku koja uživa s njim. A ona nije uživala – i, bez obzira na to što je sve vreme radila ono što je sama birala da radi, pokušavala je da ga navede da on oseća krivicu. Valjda što se ne trudi dovoljno oko nje. I, kad je njoj očigledno loše, kad ni on sam ne uživa u vezi, čemu onda sve to? Zašto ne bi otišao i pronašao ženu koja će biti srećna s njim, sa kojom će on biti srećan?
Molimo vas, bez žrtvovanja i bez zaboravljanja na sopstvene potrebe. I bez zavisnosti od partnera. Ukoliko se ne mučite, ne patite, ukoliko vodite računa i o sebi, oboje ćete biti mnogo srećniji. A ukoliko se žrtvujete i pokušavate njega da navedete da se oseća krivim, dobićete samo jalovo zadovoljstvo toga da sebi kažete kako je svet nepravedan i kako su muškarci sebični – eto, žrtvovale ste se za njega, a on vas je napustio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

davanjeemotivna ucenakrivicamuškarciodbojnostženežrtvovanje
Komentari (0)
Dodaj komentar