Stvari koje on ne želi da čuje (2)

Mnogima se desi da bez (dovoljno) razmišljanja kažu nešto što ispadne potpuno bezosećajno i da time povrede druge. Evo nekih stvari koje dame nekad kažu muškarcima, i time ih jako povrede – oni jednostavno te stvari ne žele da čuju (poželjno je i da oni ne budu na sličan način bezosećajni kad su dame u pitanju).
5. Zašto želiš moj broj telefona? Ovo pitanje se dešava kada muškarac koji vam se baš i ne sviđa traži broj vašeg telefona – i to pitanje ga povredi mnogo više nego da jednostavno odbijete. Njegov zbunjeni odgovor nekad bude: "Da bih mogao da te pozovem." Šta god da vam odgovori, povredile ste ga tim pitanjem, a ako vam se i nije dopao, nije mu bila namera da vas povredi.
6. Nisam ni blizu dovoljno pijana da bih spavala s tobom. Ovo je očigledno grubost, bilo da usledi nakon što on izrazi interesovanje za odnos, bilo da dođe u jutro nakon pijančenja i seksa koji mu je usledio, kad ona shvati da je u pijanom stanju bila s nekim koga trezna ne bi ni pogledala. Nije da ona ne sme da odbije onoga koga ne želi, ali postoje i manje grubi načini da se to učini (izuzev ako je on bio grub ili navalentan – možete da se branite kako znate i umete).
7. Da li se ti uopšte sećaš gde je teretana? Ili podjednako "nežan" način da mu se stavi do znanja da smatrate da se zapustio i da je van forme. Jeste poželjno da partneri jedno drugo podstiču na zdrav način života, ali ruganje na račun nečijih opuštenih mišića, pivskog stomaka i ostalih viškova nisu dobar način da se to uradi.
I za muškarce i za žene je moguće da u trenucima straha, nesigurnosti ili ljutine svašta kažu, i znamo da niko nije savršen i da svi prave greške. Ipak, poželjno je naći neki lep način da se saopšti ono što želite, i zbog drugih i zbog vas samih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

komunikacijaljubavmuškarcirazgovorvezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar