Sve u svoje vreme

On bi da vodi ljubav, ali nju "boli glava". Ona bi da vodi ljubav, pa se umiljava oko njega i mačkasto isteže, ali je on premoren. Zvuči vam poznato? Setite se koliko vam se puta samo desilo da poželite da vodite ljubav, a vaš partner ili partnerka baš i nisu bili raspoloženi za to, ili da su partner ili partnerka bili raspoloženi, a vi niste. Koliko ste puta pomislili kako bi život bio mnogo lepši i jednostavniji kada biste uvek istovremeno poželeli da vodite ljubav? Sa čežnjom se setite takvih trenutaka i strastvenog vođenja ljubavi koje bi ih pratilo.
Međutim, takva harmonija je retkost – i seksolozi kažu da je dobro što je tako, jer bi, na duge staze, konstantna harmonija "ubila" uzbuđenje. Zamislite i sami kako bi vam bilo kad biste se s partnerom ili partnerkom konstantno slagali u svemu, pa i u tome kad je ko raspoložen za vođenje ljubavi! Sve bi postalo rutina, a rutina je najveći ubica strasti. Jeste, udobna je – ali uzbuđenja tu nema. Kada se "potrefi" da vi i partner ili partnerka istovremeno pomislite na nešto (bilo to vođenje ljubavi ili nešto drugo), to je fenomenalan osećaj, ali baš zato što je tako redak, zato što je izuzetak, a ne pravilo.
Naravno, ne bi valjala ni druga krajnost – da ste potpuno neusaglašeni u svemu i da vam nikako ne uspeva da se usaglasite. Takva veza bi zaista vrlo brzo postala prenaporna za oboje. Mala doza neusaglašenosti, potreba za prilagođavanjem partneru ili partnerki jeste (između ostalog) ono što donosi uzbuđenje, ono što vođenje ljubavi čini tako strastvenim. Sigurno ste primetili i sami: kada dobijete ono što želite čim to poželite, i tako svaki put, vrlo brzo postanete ravnodušni, ali ako morate da iščekujete, da se nadate, da znate da do ispunjenja želje možda neće doći, tada i želja postaje jača. U vođenju ljubavi želja je veoma važna.
Sledeći put kad ne budete želeli da vodite ljubav u isto vreme kada i vaš partner ili partnerka, pokušajte da se ne iznervirate; pokušajte da se setite da je veliki deo čari baš u tom usklađivanju želja, u usklađivanju vremena kada ste vi raspoloženi sa vremenom kada su raspoloženi vaš partner ili partnerka. Ta razlika u vremenu "popunjava" se zavođenjem i pojačavanjem želje. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

raspoloženjeseksuzbuđenostvođenje ljubavi
Komentari (0)
Dodaj komentar