Tri koraka do braka iz snova

Svakog interesuje šta to parovi koji opisuju svoj brak kao divan i zanosan rade drugačije od ostalih, koji svoj brak doživljavaju kao prosečan. Iako to zvuči pomalo neverovatno, razlike su zapravo izuzetno male. Kada posmatramo srećne parove, možemo primetiti da srećni brakovi u stvari nisu rezultat sati i sati mukotrpnog truda i rada. Ono što poseduje moć da preporodi jedan brak jesu sitnice, male promene u ponašanju i stavovima, koje jednu vezu mogu i te kako preinačiti u više nego senzacionalnu.

Koji su to najbitniji faktori koji jedan brak mogu učiniti brakom kao iz snova?

Razumevanje partnerovih potreba

Suprotno opštem mišljenju, jedan od glavnih razloga zbog kojih dolazi do prekida braka nisu sukobi, nedostatak dobre komunikacije, pa čak ni problemi u ljubavnom životu, već je to frustracija. Teret svakodnevnog ponovnog razočarenja koje proističe iz neslaganja između onoga šta vi od partnera očekujete i načina na koji se partner ponaša. To je upravo ono što ima najveću destruktivnu moć. Kako biste se oslobodili turobnih frustracija, jako je poželjno da porazgovarate sa svojim partnerom o onome što jedno od drugog očekujete. Potrudite se da vam to bude praksa tokom čitave godine, jer su promene u očekivanjima, kako vreme odmiče, sasvim normalna pojava.

Stavite mu do znanja da ga volite

Muškarci koji nailaze na razumevanje i bodrenje – reči i gestove koji pokazuju da su cenjeni, poštovani i voljeni od strane svojih žena – prvi su koji će otvoreno reći da smatraju da je njihov brak više nego srećan. Činjenica je i da je muškarcima, donekle, ovakva podrška potrebnija nego ženama. Razlog je to što žene na svakom koraku dobijaju komplimente i pažnju, bilo to na poslu ili kad se nađu među svojim prijateljima – komplimenti upućeni na račun izgleda, odeće koju je obukla, frizure…

S druge strane, muškarci jako retko dobijaju takva priznanja i komplimente. Upravo zbog toga muškarci najviše nade polažu u pažnju koju dobijaju od svojih žena. Pozitivna strana svega je ta što na ovaj način i žene zauzvrat dobijaju isto toliko pažnje od svojih muževa.

Mala pauza

Barem jedno veče u toku nedelje koje ćete posvetiti jedno drugom više je nego poželjno. Međutim, za pažnju je dovoljno i svega deset minuta. Odvojite desetak minuta u toku dana za razgovor sa svojim partnerom o bilo čemu – ostavivši decu, obaveze i kućne poslove po strani. Brojna istraživanja su pokazala da čak 98% srećnih bračnih parova tvrdi kako u potpunosti razume svog partnera na onom višem, intimnom nivou. A pod upoznavanjem emotivne strane vašeg partnera ne podrazumevaju se uvek dubokoumni razgovori. Sve što vam može potencijalno pomoći da naučite nešto novo istovremeno je i ono što vas čini bližim s voljenom osobom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bračna srećabrakkomplimentiljubavpostovanjerazumevanjerecite partneru da ga volitevreme za sebe
Komentari (0)
Dodaj komentar