Ubeđene ste da loše izgledate

Niko nije baš stoprocentno ubeđen da fenomenalno izgleda, ali ima i onih dama koje su jako nesigurne u svoj izgled, i time vezu opterete do pucanja. Izbegavajte to koliko god možete – niko nije u stanju da večito trpi preveliku nesigurnost.
A veoma nesigurnih dama ima. Nije u stanju da se svuče pred partnerom, užasava je ideja da će je partner videti nagu, da će mu biti neprivlačna, da će je zbog toga odbaciti, i zato insistira da ljubav vode u potpunom mraku, i izbegava svaku priliku u kojoj bi je on mogao videti obnaženu ili nagu.
Takvo ponašanje, takva nesigurnost, posle izvesnog vremena postanu veoma naporni. On je voli, privlačna mu je (da je smatra neprivlačnom, ne bi ni bio s njom), voleo bi da uživa u njenom nagom izgledu, razume da ona ima strahove i pokušava da je ohrabri i da joj pomogne, ali ni njegova snaga i strpljenje nisu beskrajni. Ako se ona plaši pa plaši, i odbija da mu se pokaže, ta njena nesigurnost mogla bi mu postati odbojna, ili ako ne odbojna, onda toliko opterećujuća da to više nije u stanju da trpi. I ostavi je, ili je prevari sa ženom koja, moguće, ne izgleda nimalo bolje od nje, samo je opuštena i sposobna da uživa u sopstvenom telu.
Šta učiniti? Pokušajte da se oslobodite te nesigurnosti, ne da vas on ne bi ostavio ili vas prevario, već sebe radi, jer ćete se vi tako osećati bolje. Setite se: da ste mu neprivlačne, ne bi ni bio s vama. Pokušajte da se ipak obnažite pred njim dok su svetla upaljena, makar jedna mala lampa, a kasnije pojačavajte osvetljenje. Ni malu lampu ne možete da podnesete? Pokušajte sa svetlošću jedne ili više sveća – svetlost sveća laska svačijem izgledu, vizuelno vašoj koži dodaje posebnu mekoću i sjaj. Jednom kad se naviknete na to da vas on gleda nage i da ste mu takve lepe, biće vam lakše da prihvatite i jače osvetljenje.
Ne ide vam pa vam ne ide? U tom slučaju problem je zaista izražen, pa bi moglo da bude korisno potražiti pomoć stručnjaka – i opet, sebe radi, zato da se vi osetite bolje, da naučite da uživate u sopstvenom telu i u sopstvenom životu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izgledmuškarcinesigurnostodbojnostopterećenjezamoržene
Komentari (0)
Dodaj komentar