Uloga ormana u zajedničkom životu

Kada počinjete zajednički život s nekim, to može biti super, ali može i da donese sukobe oko neočekivanih stvari. Jedan od najčešćih uzroka svađe je, verovali ili ne, najobičniji orman (plakar ili šta se već koristi).
Zbog čega bi to bio uzrok sukoba? I njemu i njoj biće potreban prostor u koji će odložiti svoju odeću, kao i mnoge druge stvari (u orman se često ćušne ono za šta ne želite da bude na vidiku). A ako prostora nema dovoljno, kao što ga često nema, počnu svađe.
Njena skupa garderoba od osetljivih materijala koji se lako gužvaju bude pritisnuta njegovom (manje finom). On nema gde da stavi svoje stvari od (iz njegovog ugla) nerazumno velike gomile njene odeće (što nju ne sprečava da se žali kako nema šta da obuče), i tako redom. Nekada borba oko prostora u ormanu postane, simbolično, borba za dominaciju u vezi.
Naravno, analogno onoj poslovici "Gde gosti nisu besni, ni kuća nije tesna", nije neophodno da do sukoba dođe. Ako je moguće, najbolje rešenje je da svako ima svoj orman i da od starta postoji dogovor da nema "širenja teritorije" na orman onog drugog. Može da pomogne i ugrađivanje dodatnih pregrada u plakar ili, ako je izvodljivo, proširivanje plakara.
Još jedna mogućnost, ako nije moguće imati dovoljno veliki orman za svakog pojedinačno, kao ni proširiti postojeći, jeste da se u plakaru nalazi samo ona odeća koja se nosi te sezone, a da ostatak garderobe bude upakovan negde (u kutije, kofere koji trenutno nisu u upotrebi, putne torbe…). Kako se vremenski uslovi menjaju, tako se u kutije odlaže ono što neko vreme neće biti upotrebljavano, a vade trenutno potrebne stvari.
Sve u svemu, problem s ormanom nije ništa nerešivo – ali definitivno jeste jedna od stavki o kojima se treba dogovoriti na samom početku zajedničkog života.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muškaracnedostatak prostoraormarproblemzajednički život
Komentari (0)
Dodaj komentar