Upoznali ste se preko interneta (2)

Nije ništa neobično partnera ili partnerku upoznati preko interneta, ali, zavisno od toga kakvo vam je okruženje, nekada deluje kao dobra ideja ne reći kompletnu istinu o tome svima koje poznajete, kako biste i sebe i voljenu osobu poštedeli neprijatnosti.
Može da bude korisno birati kome ćete reći da ste upoznali voljenu osobu preko interneta. Prijateljima koji smatraju da su takve stvari normalne, onima koji i sami upoznaju ljude preko interneta, njima nije problem reći. Ali, ako ste u društvu osoba koje imaju predrasuda kad se o internetu radi, ako ćete, kažete li istinu, i vi i voljena osoba biti izložene gomili neprijatnih pitanja, plus će i voljenu osobu sumnjičavo gledati, moglo bi da bude korisno reći nešto drugo – najzgodnije je reći da ste se sreli na onom mestu na kome ste se prvi put videli uživo, tako čak i ne lažete, stvarno ste se tamo prvi put sreli.
Prema istraživanju koje smo pomenuli u prethodnom članku, 12% ljudi koji su partnera ili partnerku upoznali preko interneta ćuti o tome i smišlja drugačije priče. Uglavnom se radi o ljudima kojima je veoma važno mišljenje okoline, a ta okolina ima predrasuda prema internetu. Neki od njih se čak odlično zabave pričama koje "serviraju", recimo, izmisle da je neko greškom doneo na njihovu adresu nešto što je trebalo da odnese osobi s kojom sada izlaze, tako su njih dvoje stupili u kontakt, i eto… Ovakve pričice mogu da budu zabavne, ali samo pred ljudima koje srećete samo jednom; ukoliko to ispričate onima s kojima ste bliski (roditeljima, na primer), pa se kasnije "izlanete", pored toga što će biti uvređeni zbog laži, mogli bi i da pretpostave da je u vašem načinu upoznavanja sigurno bilo nečeg lošeg i sramotnog, čim ga krijete. Ukoliko ne želite da kažete da ste se upoznali preko interneta, najbezbednije je upotrebiti ili mesto na kome ste se prvi put videli uživo, ili neko od vaših zajedničkih interesovanja (recimo, oboje volite pse, pa ste se tako zbližili). Na taj način ne saopštavate direktnu laž, pa je lakše kasnije tu priču proširiti i reći istinu.
Glavno je zapamtiti da ste sreli osobu s kojom ste sada veoma srećni – kako ste se tačno upoznali, da li na večeri kod zajedničkih prijatelja, u bioskopu gledajući film koji vas je oboje oduševio iako su ga ostali izviždali, ili preko interneta, zaista nije bitno, niti je bilo koja od tih varijanti nešto čega se treba stideti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

internetupoznavanjeveza
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Mira Stojanović

    Ako su se našli, zavoleli i funkcionišu dobro preko Interneta i posle, zašto bi ih uopste interesovalo mišljenje onih kojima je to banalno i „bljak“, sreća pa je takvih sve manje i manje. Dobila sam divnu snaju i divne unuke upravo zahvaljujući poznanstvu preko Interneta, Pozdrav!

  • Nađa N

    Posle dopisivanja, gledanja preko kamere, telefonskih poziva, otišla sam da se nađem sa muškarcem kojeg danas nazivam mužem. Treba dobro proceniti osobu preko Interneta, čuti glas i videti pre nego što se upoznate. Danas sam jako srećna, a internet je moja svakodnevnica.

  • Dragan Solunac

    Za mene je upoznavanje putem Interneta krajnje banalno, koriste ga gubitnici. Zlo se uvuklo u naše domove i neka nam je sam bog na pomoći.