Upoznavanje u doba korone

Pandemija virusa je za većinu ljudi promenila mnogo stvari: gde i kako radimo i učimo, gde se i kako družimo pa čak i kako upoznajemo druge ljude i, ništa manje bitno, mogućnosti gde i kako upoznati svoju buduću bolju polovinu. Dok je i ranije traženje partnera moglo predstavljati pravi izazov za mnoge ljude, zatvaranje ili ograničavanje „društvenih mesta“ je svakako doprinelo da ovaj „posao“ postane teži, komplikovaniji ali i sasvim sigurno drugačiji.

Kao i mnoge aktivnosti, i ova se do određenog nivoa prenela na internet. I dok su sajtovi za upoznavanje i do sada imali svoju ulogu i popularnost bez obzira da li je bio u pitanju flert između dvoje mladih ili nešto ozbiljnija komunikacija i očekivanja nešto starijih ljudi, sa globalnim promenama koje trenutno vidimo, i ove vrste sajtova moraju da se prilagode potrebama i očekivanjima svojih novih korisnika od kojih su se mnogi, možda silom prilika, odlučili da isprobaju baš ovakav tip sajta.

Sajt upoznajmo.se je jedan od vrlo inovativnih sajtova za upoznavanje. Za razliku od drugih sajtova, koncept se bazira na takozvanom „speed dating-u“ tj. „brzom upoznavanju“ gde je za kratko vreme, putem video razgovora, moguće upoznati više osoba suprotnog pola i razmeniti kontakt samo sa onim gde su simpatije uzajamne.

„Brzo upoznavanje“ nije nov pojam: prošlo je više od 20 godina od kada je organizovan prvi moderan „speed dating“ event u SAD. Cilj je tada, kao i sada, bio da se da šansa svim učesnicima da se u prijatnoj atmosferi i kratkim jedan na jedan razgovorima predstave suprotnom polu. Posle svakog razgovora učesnik bi na svom upitniku označio da li mu se osoba sa kojom je upravo razgovarao svidela ili ne. Na kraju eventa organizator je razmenio kontakte između osoba koje su obostrano označile „sviđa mi se“, tj. dale „lajk“ jedna drugoj.

Studije pokazuju da je dovoljno nekoliko minuta, ili čak sekundi, da bi se videlo postoji li uzajamna privlačnost ili takozvana „hemija“. Upravo to i jeste jedna od glavnih prednosti ove vrste upoznavanja.

Većina klasičnih sajtova za upoznavanje nudi mogućnost „lajkovanja“ fotografija i eventualnu razmenu kratkih poruka. Međutim, ispostavi se da stvaran susret sa muškarcem ili ženom s kojom ste proveli određeno vreme dopisujući se, u mnogo slučajeva vodi do razočarenja zbog nerealnih očekivanja.

Kod „brzog upoznavanja“, to što ste već imali priliku da popričate sa drugom osobom lice u lice i postoje međusobne simpatije, možete iskoristiti da bi dalje nastavili komunikaciju i postavili realna očekivanja od moguće ljubavne veze.

U čemu su glavne prednosti online upoznavanja preko sajta upoznajmo.se?

Osim u mogućnosti da za veoma kratko vreme upoznate potencijalnog partnera ili partnerku, prednost je pre svega u prijatnoj online atmosferi i učtivosti drugih učesnika. Prijaviti se i pojaviti na online eventu u određeno vreme pokazuje ozbiljnost učesnika i iskrenu želju da se upoznaju druge osobe. Jasan kodeks ponašanja omogućuje svakom učesniku da prijavi nekorektno ponašanje i u tom slučaju se video razgovor prekida i prekršilac može biti izbačen sa eventa.

I žene i muškarci svih starosti, iz Srbije i inostranstva, su podjednako dobrodošli. Na osnovu popunjenog korisničkog profila, organizator pravi parove za dati event na osnovu korisničkih profila. Dok neki eventi imaju opšti karakter, postoje i specifični eventi, na primer samo za starije ili mlađe osobe, samo za osobe iz inostranstva i slično.

(Sajt: upoznajmo.se)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

brzo upoznavanjespeed datingupoznavanje
Komentari (0)
Dodaj komentar