Usporite obrok

Usporite obrok, kakav je to savet u rubrici o muško-ženskim odnosima? Da preporučujemo da usporite seksualni odnos, da ne bude svaki put na brzaka, pa da to ima veze s ovom rubrikom, ali usporiti obrok? Ima i to veze, ako se radi o zajedničkom obroku.
I nutricionisti savetuju da se jede polako, s uživanjem, i da se svaki zalogaj dobro sažvaće – tako olakšavate varenje, plus ste u manjoj opasnosti da se prejedete, jer mozak stigne da registruje da ste uneli hranu u sebe i da zasad ne treba da unosite još. Pored toga što je spor obrok zdraviji, može imati i pozitivan uticaj na vašu vezu.
Svakako, biće situacija kada ste u žurbi i kada jedva stižete nešto da "pregrizete" pre nego što nastavite s obavezama. Ali, kad nije takva situacija, dobro bi bilo da vi i voljena osoba ne smažete obrok u roku od tri minuta, kao da ste izgladneli vukovi, već da sve ide polako.
Recimo, prvo malo vina. Onda predjelo. Zatim mala pauza između predjela i glavnog jela. Pa poslužite prvo jedan deo glavnog jela, onda, polako, drugi deo, i tako redom. Pauze koristite za razgovor, kao i za to da naraste nestrpljenje i iščekivanje, posle čega će i sam obrok biti ukusniji. Na kraju, kafa, uz još razgovora.
Na taj način, niste kao dva izgladnela vuka, već imate pravi mali ritual specijalno za vas dvoje, ritual čiji svaki deo s nestrpljenjem iščekujete i u kome uživate. Nije neophodna svetlost sveća, mada može i to, ako vam se oboma dopada. Glavno je da oboje uživate i da to uživanje traje.
Takvi obroci su nešto što se u užurbanom svakodnevnom životu sve više zanemaruje, što je šteta, jer su pravo uživanje i mogu puno da doprinesu zbližavanju među partnerima.
Ako vas je ideja zainteresovala, probajte – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

hranausporavanjeveza
Komentari (0)
Dodaj komentar