Vašim roditeljima niko nije dovoljno dobar

Postoje zahtevni roditelji, kao i oni vrlo zahtevni. Nekada čak takvi da im niko nije dovoljno dobar. To vam pravi probleme celog života i može vam i te kako zagorčati ljubavne veze i na kraju vas dovesti pred izbor koji nimalo ne želite.
Takvim roditeljima niko nije dovoljno dobar za njihovog sinčića ili njihovu ćerkicu. Dok ste bili mlađi, ako su vam veze uopšte bile dopuštane, verovatno vam je taj stav vaših roditelja, uz posledično neprijatno ponašanje prema svakom vašem momku ili devojci, upropaštavao ili beskrajno otežavao veze. Možda ste svojim roditeljima vi bili savršeni, a možda ni vi, po njihovom mišljenju, nikada ništa niste umeli da uradite kako treba – život vam svakako nije bio lak.
A onda ste odrasli i, nadamo se, dovoljno se osamostalili da biste bili u vezama s osobama koje su vam se dopadale i s kojima ste se dobro slagali, makar se te osobe i ne dopadale vašim roditeljima. Međutim, teško je osloboditi se roditeljskog uticaja. Čak i ako, recimo, imate decu iz prethodnog braka, upoznate osobu koja je divna prema vama i tu decu iskreno prihvata kao sopstvenu i dopada se vašoj deci – vašim roditeljima ipak ne valja, neće ni šansu da joj pruže, a vi svoje roditelje ipak volite i ne želite da se posvađate s njima. Ta divna osoba je čak i puna razumevanja za vaš problem s roditeljima i samo kaže da je njoj glavno da se sviđa vama, da ste vi srećni s njom.
Šta tad? Možete pokušati (što ste verovatno već mnogo puta pokušavali) da roditeljima objasnite zbog čega vam se ta osoba dopada, kakva je prema vama, da im kažete da bi vam njihova podrška puno značila i da ih zamolite da vašem novom partneru ili partnerki pruže šansu. Ako i dalje ne ide, ostaje vam ili da roditelje viđate sami (ako ne želite da voljenu osobu izlažete njihovom neprijatnom ponašanju), ili da, ma koliko mučno to bilo, odaberete stranu. Zapravo, da odlučite da li vam je značajnija uloga deteta vaših roditelja, ili partnera/partnerke jedne divne osobe koja se uz to pokazala i kao divan roditelj vašoj deci. Izbor je, razume se, vaš.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

izbirljivostmesanjeroditeljiveza
Komentari (0)
Dodaj komentar