Večito lažiranje orgazama

Postoje dame koje ponekad lažiraju orgazam, iz različitih razloga, i to ne mora da napravi problem. Problem nastaje kad ona redovno lažira orgazam, jer će se nezadovoljstvo u krevetu preneti i na ostatak veze, da i ne pominjemo to da se veza ne može izgraditi na lažima i na nedostatku međusobnog poverenja.

Zašto bi ona lažirala zadovoljstvo? Zato što se plaši da s njom nešto nije u redu kad ne uspeva da s njim doživi vrhunac, a ne usuđuje se da to i kaže. Ili se plaši da će povrediti njegova osećanja (ili ego). Možda se plaši da će je on povrediti ili i odbaciti ako mu iskreno kaže za problem. A ima i onih dama koje su naučene da su muškarci ti koji uživaju u seksu, da su žene koje uživaju u seksu prljave, samo treba njega radi da se pretvaraju da im to prija kako ne bi bile odbačene.

Neko bi pomislio da ona ne može večito da lažira orgazam, a da on ništa ne primeti, ali nije tako; recimo, jedna dama je tokom sedamnaest godina braka redovno lažirala orgazam sa svojim suprugom. Nije se radilo o tome da ona nije sposobna da doživi zadovoljstvo; prilikom samozadovoljavanja joj dostizanje vrhunca nije bio ni najmanji problem, samo s njim nije uspevala. A on sve to vreme o tome nije imao pojma.

Nije dobra ideja lagati o tome. Nije dobra veza u kojoj s voljenom osobom ne možete da razgovarate i o „škakljivim“ stvarima, da i ne spominjemo da nezadovoljstvo u krevetu vodi do nezadovoljstva kompletnom vezom – a ako on i ne primećuje da ona lažira orgazam, pre ili kasnije primetiće da ona s njim nije srećna. I neće mu uspeti da sazna zašto, jer mu ona neće reći koji je koren nezadovoljstva. Nekad to vodi do neverstva, nekad do razvoda, a nekad jednostavno do nesrećnog braka.

Nije neobično da žena ne uspeva da doživi orgazam s partnerom, i to nije nešto što bi od njega trebalo kriti. Većina muškaraca bi znatno radije da im se kaže da nešto ne rade dobro (još je i bolje ako umete da mu kažete šta vam je tačno potrebno, što možete da otkrijete samozadovoljavanjem i istraživanjem sopstvenog tela), pa da onda mogu da rade na tome da to poprave, nego da ih se laže. Niko ne voli da ga lažu.

Svakako da je zastrašujuće pokrenuti tu temu, ali pokretanje najčešće dovodi do pozitivnih rezultata, do toga da, uz zajedničke pokušaje, konačno oboje zaista uživaju u vođenju ljubavi. A ukoliko on na pominjanje te teme postane agresivan, ako on nju napadne, ako odbija da joj pomogne, na njoj je da razmisli da li zaista želi da ostane s muškarcem kome nije stalo do toga da i ona uživa i koji odbija da joj pomogne u tome.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lažiranjeljubavmuškarcinesigurnostnezadovoljstvoorgazamseksvezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar