Verenik provodi praznik bez vas

U ljubavnim vezama dešavaju se svakakve situacije, pa i one koje nikada ne biste očekivali. Recimo, da vam verenik ili verenica saopšte da će provesti vikend s prijateljima – a taj vikend je u vreme nekog praznika. Zapitate se šta bi trebalo da mislite o tome.
S jedne strane, normalno je da će vaš verenik ili verenica imati prijatelje. Nije nenormalno ni da poneki vikend provedu s njima, ne s vama, naročito ako je to vikend „samo muškarci“ ili „samo žene“ tipa. Međutim, da to bude baš na praznik, za Novu godinu, recimo? I vi na praznik, iako imate verenika ili verenicu, ostanete samo sa svojim vernim kućnim mezimcem? To je već čudno.
Praznici se tradicionalno smatraju vremenom koje se provodi s najbližima, s najvoljenijima. I ako voljena osoba bira da ih provede s prijateljima, a ne sa vama, to mnogo govori o tome ko mu/joj je najbitniji u životu. Pored toga, praznici, naročito Nova godina, tradicionalno se smatraju i vremenom kada se preispituju neke odluke u životu, što je dodatni signal da bi vaš verenik ili verenica mogli da budu nesigurni u pogledu zajedničke budućnosti.
Vereniku ili verenici ste verovatno rekli da vam smeta to što praznik neće provesti s vama. Kako su reagovali? Da li su promenili odluku? Ili su ipak rešili da sprovedu prvobitni plan, iako znaju da vas time povređuju? Ako su promenili odluku i praznik će ipak slaviti s vama, moglo bi da se radi o tome da su se bili uspaničili pred brak (dešava se, ljudi smo, a brak nije mala stvar), ali da su shvatili da ste im vi najbitniji, plus i da nisu želeli da vas namerno povrede. Ali, ako i pored toga što ste im stavili do znanja da vas njihova odluka povređuje, nastavljaju s prvobitnim planom, onda se radi o osobi kojoj vaša osećanja i nisu naročito bitna. Da li želite da provedete ostatak života s takvom osobom?
Mi vam, naravno, ne možemo određivati šta ćete da radite sa sopstvenim životom, ali je ovakva situacija jedna od onih kada je dobro preispitati šta ćete dalje, čak i ako „umirete“ od želje da se venčate. Kakvu god odluku da donesete, želimo vam sve najbolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubavprazniciverenikvernostveza
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Nataša Gajić

    I ja vama želim sve najbolje, jer nismo zajedno. A ako niste sa mnom znači da ste tamo negdj gdje vam je daleko draže. Namjerno. Ako ste, u povjernju, iznenada sad „kihnuli“, kaže se „istina je“.

  • Nataša Gajić

    Ne može se zaključivati toliko unaprijed o nečijim osjećanjima i tumačiti postupci prije, za vrijeme i poslije braka. Drugačije su relacije tu i tamo, kad pređemo crtu i uplovimo u bračnu luku. A i ništa nije vječno, mada se trudimo i samostalno odlučujemo, i naposlijetku ili ponekad i predomislimo.