Više je manje (I deo)

Dala sam mu sve, ali me on ipak nije voleo – to je priča koju od žena možete čuti nanovo i nanovo. Znate na šta misle; moguće je da ste se i same osetile tako.

Bio sam spreman da joj pružim sve što želi, ali izgleda da joj to nije bilo dovoljno. Prihvatala je poklone, zahvaljivala se, govorila kako sam drag, ali me nije volela. Čućete to od muškaraca nanovo i nanovo. Oni daju, daju i daju. One uzimaju, uzimaju i uzimaju – dok drugi muškarac ne dobije devojku.

Možda vam izgleda normalno da kada ste zaljubljeni, činite toliko toga za osobu koju volite, čak i da uživate u tome. Zar nije prirodno da joj pružite sve? Nije, sve dok vaš odnos ne razvijete do određenog nivoa. Pre toga, samo ćete ugušiti ljubav koja je upravo počela da cveta, a mogli ste joj dopustiti da se razvija prirodno. Kako zapravo može da izgleda ova fatalna greška koju čine i žene i muškarci?

  • Previše ljubavi i romanse

    Na drugom sastanku jedno drugom kažete: „Volim te.“ Posle trećeg sastanka, razgovarate satima svake noći. U drugoj nedelji svakodnevno pišete jedno drugom ljubavne poruke. Kud vas to može odvesti? Samo naniže.

  • Previše posvećenosti

    Pokazujete koliko ste spremni da se obavežete. Takvi jednostrani signali su očajnički potezi. To može učiniti i muškarac, ali su mnogo češće žene te koje će se odlučiti na taj korak. One to rade pošto strahuju da će izgubiti muškarca ako to ne učine, čak i ako on ne pokazuje da očekuje obavezivanje. Spremne su da napuste sve drugo, iako to niko ne traži od njih, samo da bi dokazale svoju ljubav, nadajući se da će ih taj gest nekako vezati – ali ne biva tako.

  • Pokloni

    Čim unesete neki finansijski element u vezu, pritiskate drugu osobu. Ako ste muškarac, ona može pogrešno protumačiti vaše namere i pomisliti kako vaš odnos vidite strogo poslovno – pokloni za seks. Ili, što je još verovatnije, može očekivati nadolazeću bujicu poklona od vas, pa će se vrlo razočarati kad reka presuši. Žena koja daruje poklon muškarcu može izgledati kao sirotica koja pokušava da kupi ljubav, posebno ako su pokloni skupi. Uostalom, muškarci se osećaju kao da ih žene požuruju na ono na šta nisu spremni. Naravno, nijedan muškarac ne želi da provede život pored rasipnice. Ako mu budete darovali skupe poklone (čak i za rođendan), samo će ga zabrinuti koliko ćete trošiti ako se ikada budete venčali.

  • Previše informacija

    Na neki način i muškarci i žene umeju da kažu previše o sebi i svom životu čim se upoznaju. Ko želi da zna kako su se vaši roditelji ponašali kada ste prvi put izašli na sastanak (ili treći, četvrti put, kad smo već kod toga)?

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

  • Komentari (0)
    Dodaj komentar