Voljena osoba kao nakit

Svakome je teško kada umre neko ko mu je drag, bilo da se radi o voljenoj osobi, prijatelju, članu porodice… Voljena osoba nakon smrti nastavlja da živi u sećanju, a sada postoji još jedan način za pamćenje dragih vam osoba.

Ta mogućnost, doduše, postoji samo u Beču, jer se samo bečka pogrebna služba time bavi. Pored toga, ta mogućnost je ograničena na kremirane pokojnike. O čemu se radi?

U saradnji s jednom švajcarskom firmom, bečki pogrebni radnici mogu da posebnom tehnološkom metodom naprave od pepela plavičaste dijamante. Zato je neophodno kremiranje. Manji deo pepela biće pretvoren u sirovi dijamant, dok će ostatak regularno dospeti u urnu.

Kvalitet dijamanta zavisiće od toga koliko ste spremni da platite. Za najjeftiniju varijantu, dijamant od 0,4 karata, treba izdvojiti oko 4.500 evra, a za najskuplju, dijamant od jednog karata, 13.500 evra. Dobijeni dijamant možete odneti kod juvelira, koji će ga obraditi onako kako vi želite.

Takav dijamant je belo-plavičaste boje; u kakvom ćete ga nakitu nositi zavisi od dogovora između vas i juvelira – možete se opredeliti za prsten ili da dijamant nosite oko vrata… Naravno, obrada dijamanta i stavljanje u nakit dodatno će vas koštati.

Zvuči vam kao, blago rečeno (veoma blago), neobična ideja? I nama. Ipak, ova usluga postoji u Beču, kao i oni koji je koriste. Ako vam nisu dovoljne slike i poneka sitnica (ili neka krupnija stvar) da vas podsećaju na voljenu osobu, ili ako svojoj dragoj ili svom dragom želite da obećate da se nikada nećete rastati od njih, makar jedno od vas dvoje postojalo samo kao komad nakita, sad znate gde ovakva ideja može da se ostvari.

Izreka da su dijamanti devojčini najbolji prijatelji dobija novo značenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar