Zadovoljna uz retke orgazme?

Nije ni nova ni nepoznata činjenica da većina žena ne doživi orgazam prilikom svakog seksualnog odnosa. Postavlja se pitanje kako žene reaguju na to, da li su zadovoljne takvim stanjem stvari ili ipak nisu.
O tome je sprovedena anketa, i rezultati će možda biti iznenađujući za neke. Naime, dosta je žena koje orgazme ne da ne doživljavaju svaki put, nego ih doživljavaju retko – a opet su zadovoljne svojim seksualnim životom. U vremenu u kome mnogi kao da su opsednuti seksom i orgazmima postavlja se pitanje kako je to moguće i da li je moguće da su te žene iskrene.
Odgovor je: sasvim je moguće. A objašnjenje ste verovatno već mnogo puta čuli – vođenje ljubavi za ženu je mnogo više od orgazma i fizičkog zadovoljstva. Mnogim ženama je bliskost i intima znatno bitnija nego samo fizičko uživanje, tako da im ni orgazam nije najbitniji, ne ako dobijaju bliskost i nežnost koje žele. Naravno da će uživati u orgazmu, ali se neće osećati uskraćenim ako ne dođe do vrhunca. Veliki broj žena se zaista oseća ovako.
Sad, tu se može postaviti drugo pitanje – a to je da li bi te žene imale isto mišljenje kada bi često doživljavale orgazme, da li bi im i tada bliskost i nežnost bile dovoljne za potpuno uživanje ili im ipak to ne bi bilo to bez vrhunca. Ovako, može se reći da im ne nedostaje ono što nikad nisu iskusile – redovni orgazmi – pa i „ne znaju šta propuštaju“.
Šta bi bilo kad bi bilo, odnosno, šta bi rekle kad bi imale iskustvo koje nemaju, u principu je beskorisno pitanje, pošto na njega teško da može biti pronađen odgovor. Međutim, možda ne bi bilo loše sprovesti anketu među ženama koje redovno doživljavaju orgazme – da li bi njima bili dovoljni bliskost i nežnost i maženje za potpuno uživanje, ili bi ipak zahtevale više?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

orgazamsekszadovoljstvo
Komentari (6)
Dodaj komentar
  • Nada Petrović

    Izvor zadovoljstva je sama činjenica da sam sa čovjekom koga želim, koji mi se vrlo dopada i u kog imam povjerenje. Tek kad sam se našla u takvoj situaciji, shvatila sam da je glavni „okidač“ za zadovoljstvo mozak, tj. povjerenje. Ne doživljavam orgazam svaki put, ali to uopšte nije važno, ja sam zadovoljna. Zadovoljna sam i zato što njemu pružam zadovoljstvo. Dakle, ne radi se o ljubavi nego o uzajamnoj privlačnosti i zato nam je tako dobro zajedno.

  • Jovana P

    Moram priznati da je tekst vrlo zanimljiv. Takođe moram reći da je orgazam jedna od najdivnijih stvari koje mogu nekome da se dese. One žene koje ga nikada ne doživljavaju zaista ne znaju šta propuštaju. Šteta je živeti zemaljskim životom, a ne doživeti orgazam. Imam 21 godinu i trenutno sam u prelepoj vezi sa najdivnijim dečkom na svetu. Pre njega sam imala seksualne odnose, ali ni sa kim nisam doživela vrhunac. Bila sam ubeđena da sam frigidna sve dok nisam spoznala pravu ljubav i osetila sve što ide uz nju. Od tada ne prođe ni jedno vođenje ljubavi bez orgazma, a energija, zadovoljstvo i polet posle toga su neopisivi. U jednoj knjizi se kaže da je orgazam naše jedino sećanje na raj. Definitivno je tako! Ženama bih preporučila da se otvore pred svojim partnerima i da bar za vreme intimnih trenutaka zaborave na svakodnevne probleme. Stvari će se tada promeniti nabolje. Naravno, za potpuni uspeh potrebna je ljubav! Orgazam nije najvažniji deo vođenja ljubavi, ali je zato kod osećajnih i emotivnih osoba dokaz da to radite sa pravim partnerom, partnerom u koga imate potpuno poverenje. Srećno!

  • Darko Vučić

    Svaki razgovor o toj temi je koristan, ali to je samo razgovor… Rešenje je u dogovoru – jednom žena uživa, a jednom muškarac. Mislite o tome, jer, provereno je, funkcioniše. Pozdrav.

  • Afrodita Dragaj

    Pozdrav. Članak je odličan i slažem se da nije važan samo onaj poslednji čin (orgazam) nego da je, bar za mene, bitnija nežnost, hemija, pažnja, ljubav i sve što ide uz nju. Slažem se da se muškarci bitno razlikuju od nas žena, ali ja u životu nisam za generalizaciju ljudi i događaja, pa i sad ne bih sve muškarce strpala u isti koš, da im nije bitno s kim su nego samo da „dobiju“ ono što žele. Mi smo ipak savršena bića.

  • Iva M

    Bilo bi super kada bi se komentari mogli ocenjivati, tj. mišljenja ljudi. Svaka čast, Jana! Pozdrav!

  • Jana Radić

    Ima jedna izreka: „Mnogo traži još više.“ Zaključak izvucite sami. Tačno je sve ovo što ste napisali. Ponekad se pitam zbog čega smo mi žene toliko beznadežno emotivne. Ovakve kakve smo nailazimo ili na nerazumevanje ili izazivamo sažaljenje kod svojih voljenih izabranika. Zato u neku ruku zavidim muškarcima što mogu da uživaju i bez emocija. Zašto? Zato što sam iskusila to da uživam sa onim koga volim i naravno htela još više! I kao što to obično biva, moj bezosećajni partner, koji je dobio mnogo više nego što mu je zaista trebalo, nije imao razumevanja niti strpljenja za moje emocije. Šta su to emocije? Je l´ to nešto što se maže na hleb – pitaće većina muškaraca. Emocije su za njih teška apstrakcija, nešto čega se čak treba čuvati, našto bez čega se može. Međutim, bez ženske se nikako ne može, pa su jadni muškarci najčešće primorani da glume celog života, ili da budu neverni. A i jedno i drugo košta: gube se i nervi i novac. Činjenica da se muškarci toliko drastično razlikuju od žena bila je za mene poražavajuća. Dok sam bila mlada i neiskusna, mnogo sam patila. Onda sam vremenom nešto naučila. Trudim se da prvenstveno mislim na sebe i da ne nudim ono što se od mene ne traži. Sad uvek uspevam da doživim orgazam, i to uvek sa osobom koju i volim i želim i smatram to samo svojom zaslugom. Ipak, boli me saznanje da oni uživaju i da pri tom ni o čemu ne razmišljaju. Tih nekoliko desetina minuta ništa im nije važno – ni kako žena izgleda, ni koliko ima godina ili pameti, ni da li ih želi ili ne. Važno je samo da dobiju ono što im je u tom trenutku najdragocenije. Jeste da sam dosta toga postigla u ovom domenu, ali ipak želim uvek više. Želim samo da uživam i da se posle toga ama baš ničim ne opterećujem, što je za nas žene gotovo nemoguće. Zato im ponekad zavidim. Dok oni uživaju ne razmišljajući ni o čemu, mi gubimo vreme čekajuci da naiđe muškarac koji će biti dostojan naše ljubavi! Sve bi to bilo u redu kad bi i oni bili svesni činjenice da ljubav zaista postoji. Ovako ispada da su svi naši napori besmisleni. A pošto su besmisleni, onda nam ne preostaje ništa drugo nego da počnemo da, naročito u praktičnom smislu, zahtevamo više…