Zagarantovano: Radite ovo svakog dana i imaćete BOLJI SEKSUALNI ŽIVOT

Mnogi ljudi znaju da je vežbanje važno za fizičko zdravlje, ali možda niste znali da su redovne vežbe ključne i za bolji seksualni život. 43 odsto žena i 31 odsto muškaraca ima neki oblik seksualne disfunkcije, a gojaznost i nedostatak vežbanja su često uzroci ovog stanja.

Jedno istraživanje je pokazalo da muškarci sa većim obimom struka imaju za 50 procenata veću verovatnoću da dobiju erektilnu disfunkciju, dok je otprilike polovina gojaznih žena prijavila probleme sa seksualnom aktivnošću i željom za seksualnim odnosima.

Žene koje su vežbale do šest sati nedeljno pokazale su manji seksualni stres i otpor prema intimnim odnosima u poređenju sa ženama koje nisu vežbale. Osobe koje vežbaju takođe su pokazale viši nivo želje za seksom, veće uzbuđenje i jače orgazme.

Seks je važan deo života, a njegov značaj nije samo u razmnožavanju. Kvalitetna seksualna aktivnost ima veliki uticaj na mentalno i emocionalno zdravlje, kvalitet života i snagu intimnih odnosa. Vežbe pojačavaju cirkulaciju i pomažu da se obezbedi zdrav cirkulatorni sistem. Snažan, nesmetan protok krvi je ključ za uzbuđenje. Kod muškaraca pomaže u erekciji, a kod žena je ključan za vaginalno okruženje. Kada redovno vežbate, razvijate i veću izdržljivost. To je važno za seksualno zdravlje, jer je seks sam po sebi vežba.

Vežbanje vam može pomoći da sprečite stanja kao što su visok krvni pritisak i dijabetes, koji ponekad zahtevaju lekove koji sprečavaju seksualno uzbuđenje. Ova dva medicinska stanja takođe mogu oštetiti sitne arterije u penisu, što dovodi do erektilne disfunkcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

dobro zdravljeseks.zdravlje
Komentari (0)
Dodaj komentar