Zajednički trenuci duhovnosti

Mnogim ljudima je njihova vera, koja god da je, veoma bitna. Ili im je bitan neki oblik duhovnosti, to može biti i meditacija ili nešto slično. Jedna od najintimnijih stvari koje možete uraditi s voljenom osobom jeste da svoje trenutke duhovnosti podelite s njom.
U nekim istraživanjima se pokazalo da parovi koji dele takve trenutke duže ostaju zajedno, da su srećniji u vezi, i da su neverstva bilo koje vrste (fizička, emotivna…) u takvim vezama ređa. A ono što se takođe pokazalo jeste da nije nikakva prepreka čak ni ako ne pripadate istoj veri, ili ako jedno od vas dvoje nije vernik, ili ako ni jedno ni drugo niste vernici.
O kakvom deljenju trenutaka duhovnosti govorimo? To se razlikuje od para do para, a zavisi i od veroispovesti partnera. Najčešće se radi o zajedničkoj molitvi (ne smeta ako jedno ima običaj da se moli, a drugo ne – ovaj ritual ne traje dugo, pa nije nikakav problem pomoliti se s voljenom osobom), može da bude u pitanju i zajednička meditacija ili nešto slično. Radi se, u suštini, o deljenju veoma intimnog i ličnog trenutka s voljenom osobom, i o tome da se to radi svakodnevno.
Ovo nije nešto što dugo traje niti zahteva energiju, veliki trud, nije bitno ni u koje se doba dana obavlja – drugim rečima, svaki par koji želi može to bez ikakvih problema da radi. A, kao što smo rekli, u praksi se pokazalo da ovakav ritual bliskosti zaista povezuje partnere na više nivoa, učvršćuje im i produbljuje vezu, i čini je dužom i srećnijom.
Ulažete sasvim malo (što se vremena i energije tiče, inače se toliko ličan i intiman čin nipošto ne može nazvati malim), a dobijate veoma mnogo zauzvrat, što ovaj zajednički ritual čini jednim od najvrednijih koje možete imati.
Želimo vam dugu i srećnu vezu!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

duhovnostzajednistvoveza
Komentari (0)
Dodaj komentar