Zanima vas prijatelj vašeg bivšeg

Nekada se desi da s nekim raskinete, a kasnije se zainteresujete za dobrog prijatelja te osobe. U ovakvim situacijama pametno je biti oprezan i pažljivo razmisliti o svemu kako bi stvari prošle što je moguće bolje u takvim okolnostima.
Pažljivo razmotrite prijateljstva i koliko zaista vrede. Razmislite o svom prijateljstvu s bivšim, ako tu postoji neko prijateljstvo, kao i o prijateljstvu između bivšeg i njegovog prijatelja za koga ste zainteresovane. Pažljivo ih procenite. To zvuči hladno i proračunato kad se o emocijama radi, ali je korisno. Setite se da je moguće da vas je taj prijatelj merkao još od raskida – ne mora da znači da jeste, ali moguće je, imajte to na umu. Ne morate u tim procenama da izigravate nekakvog sudiju i donosite presude, samo razmislite i procenite.
Ili se u celosti upustite u to, ili nemojte ni da pokušavate. Ovde nema ničeg polovičnog, nikakve probe tipa: "Hajde da nas dvoje probamo na mesec dana, pa ako se moj bivši a tvoj prijatelj baš potresao i ne može da nam oprosti ni posle tih mesec dana, raskinućemo". Takve probe su besmislene – ako nečija osećanja budu povređena, toj osobi neće biti bolje nakon prekida vaše nove veze. Idite do kraja ili ništa nemojte ni da pokušavate.
Uzmite u obzir da već to što pitate može biti shvaćeno kao da ste to već učinili. Pretpostavimo da ste u prijateljskim odnosima s bivšim, i da ga pitate da li bi mu smetalo da budete s njegovim prijateljem. Za neke ljude nema bitne razlike između toga da izrazite želju da učinite nešto takvo i toga da to zaista učinite, pa je najbolje ništa i ne govoriti osim ako smatrate da bi on mogao da kaže da mu je to u redu.
Planirajte unapred. To zvuči užasno proračunato i hladno kad se radi o snažnim osećanjima i mogućim ljubavnim vezama, ali u ovakvim situacijama može da pomogne. Ako smatrate da je moguće da će vaš bivši postavljati ultimatume, smislite unapred kako da to rešite. Ukoliko mislite da će nova veza biti poljuljana ako bivši počne da se ponaša agresivno, pripremite se za to.
Još nešto: budite sigurne da to što radite radite iz iskrene ljubavi prema tom muškarcu, prijatelju svog bivšeg. Zato što zaista želite da budete s njim. Ne zato što želite da se svetite bivšem. Ne zato što želite da nešto pokažete ili dokažete bivšem. Ne zato što tražite novi način da budete bliže bivšem. Već zato što baš ovog čoveka volite, zato što baš s njim želite da budete, a to što je on prijatelj vašeg bivšeg je tek nesrećna slučajnost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bivšiljubavmuškarcioprezprijateljraskidtrougaovezažene
Komentari (0)
Dodaj komentar