Zašto se truditi?

Danas se, ako je bar suditi po mnogobrojnim člancima koji se bave muško-ženskim odnosima, ruše tabui. Tako više nije nikakav problem da žena učini prvi korak, nije neobično da žena bude dominantna u vezi, sve je manje neobično da žena, i kad nije na moru na letovanju, bude u veoma kratkoj suknjici i topiću.

Dakle, žena pokaže maltene celo svoje telo kao na tacni, ne ostavljajući skoro ništa za zamišljanje, plus je postalo opštepoznato da će žena puna samopouzdanja sama prići muškarcu – i mnogi muškarci se zapitaju zašto bi se oni uopšte trudili.

Stvarno, zašto? Uz to kako neke žene biraju da se obuku muškarci mogu odmah da vide šta one, barem na fizičkom planu, imaju da ponude – ne postoji nikakva draž otkrivanja, samo razgledanje kao na pijaci. Uz konstantno uveravanje da žena može i treba da priđe muškarcu koji je zanima, muškarcima, naročito onim lenjim, nije teško da pomisle da je dovoljno samo da sačekaju, pa da im devojka sama priđe. Ako neće jedna, hteće neka druga. Rezultat?

Rezultat je da je sve više usamljenih. Bez obzira na svu priču o agresivnim ženama koje same uzimaju šta hoće, većina žena ipak više voli da muškarac priđe njima. Neke će, da bi privukle muškarce i poslale signal da su zainteresovane, biti veoma lako odevene, kao što smo već opisali – ali uz toliko (malo) garderobe, to nije signal „zainteresovana sam i slobodna“, to je signal „nudim se“ – a to ne pruža nikakvu mogućnost za osvajanje ni zavođenje, za večnu igru flerta, to je samo poziv za nešto možda vatreno, ali kratkotrajno. A muškarci, uprkos popularnom mitu, ne žele samo jedno.

Tako muškarci ne misle da treba da se potrude, a žene ne znaju ni šta bi trebalo da misle i polako i jedni i drugi stiču uverenje da je ljubav samo lepa bajka, mit neophodan za preživljavanje gorke svakodnevice. Šta učiniti?

Možda ne bi bilo loše, prilikom slavnog rušenja tabua i ograda, ipak postaviti nekakve granice, nekakva pravila muškog i ženskog. Koliko da se zna šta je na kome da učini pa da se svi podsete da i muškarci i žene treba da se potrude – ako ni zbog čega drugog, onda zato što se ništa vredno ne dobija bez truda. Ljubav i sreća ipak ne mogu biti servirani na tacni – treba ih steći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

trudveza
Komentari (0)
Dodaj komentar