Žene jasno poručuju muškarcima: Ovo bi trebalo da češće radite u krevetu

Ženama je važnija emocionalna povezanost, dok se muškarci više fokusiraju na fizički performans.

Bez obzira na to koliko dobru komunikaciju imate sa svojim partnerom, uvek postoje neke stvari koje mu ne možete tako lako reći. Jedna od tih stvari je vezana za vaš seksualni život. Verovatno ste već naučile da morate biti vrlo pažljive kada sa svojim partnerom razgovarate o njegovim sposobnostima u krevetu kako ne bi povredile njegov ego.

Kako postići da partner shvati šta mu zapravo želite da kažete? Ovaj problem se zapravo javlja i u drugim poljima, a ne samo u seksualnosti. Mnogi stručnjaci kažu da je ključ dobra i iskrena komunikacija, ali ta iskrena komunikacija ne uspeva uvek.

Prvo morate da izaberete pravi trenutak za raspravu o ovoj temi. Kada sledeći put gledate film u kojemu je scena seksa pokušajte da istaknete šta se vama sviđa, a šta ne. Verovatno će tako zapamtiti šta volite, a šta ne i pokušaće da to sledeći put napravi (ili izbegne).

Ako želite direktniji pristup ovoj temi, probajte da pitate svog partnera kako bi mogli da začinite odnose u spavaćoj sobi. Nakon par njegovih predloga dodajte i ti svoj, pretvarajući se kako vam je tek pao na pamet ili kako ste čitale ranije o njemu pa vam se činilo zanimljivo da isprobate.

Ali, šta žene zapravo žele u krevetu? Muškarcima se ovo čini kao zagonetka, a i žene se nekad postiđeno pitaju da li je u redu želeti neke stvari. Na Reditu se nedavno pojavila rasprava o tome šta žene žele u krevetu, a evo nekih od najčešćih zahteva, komentara i želja.

Veliki broj žena je istakao da vole kada ih partner ljubi po vratu. „Ali, bez ostavljanja modrica molim! Nemamo 16 godina“, napisala je jedna od komentatorki na forumu. Međutim, skretanje pažnje na vrat je samo početak. Ovo zapravo govori o tome da žene žele više predigre, odnosno nežnosti pre samog seksa.

„Volim da slušam svog muškarca. Volim da znam da uživa i da radim ono što mu prija“, rekla je druga komentatorka. Muškarci često zapostavljaju auditivne elemente u seksu, a ženama je to veoma bitno zbog samopouzdanja, ali i zbog bolje atmosfere. „Kada ćutimo vrlo je neprijatno. Ne znam o čemu razmišlja, sviđa li mu se ovo ili zamišlja nekog drugog“, žalosno je izjavila jedna od čitateljki foruma.

„Volela bih da moj partner ima otvoreniji stav prema novim stvarima i da više istražuje. Iste stvari će nam brzo dosaditi“. Kako bi zauvek održali strast i seksualnu napetost koju ste imali na početku veze, potrebno je istraživati i isprobavati nove uzbudljive stvari.

„Nedostaje mi nežnosti nakon seksa. Čim smo gotovi, on se okrene ili počne da radi nešto skroz nepovezano i zaboravi na mene“, požalila se čitateljka. Mnogi se slažu u tome kako su nežnosti nakon seksa jednako bitne kao i predigra.

Zaključak je da je ženama važnija nežnost i emocionalna povezanost, dok se muškarci više fokusiraju na fizičku stranu seksa.

Nemojte da se plašite da razgovora o seksu sa svojim partnerom. Zaslužujete da budete zadovolj(e)ne, a vaš odnos uvek treba da bude iskren naročito kada je seks u pitanju. Ignorisanje nezadovoljstva može dovesti do ozbiljnih problema u kvalitetu vašeg odnosa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

maco muskarciseks.zene
Komentari (0)
Dodaj komentar