Žene kojih se treba plašiti (3)

Ranjena zver

Pošto se tek razvela ili prekinula dugu vezu, njoj treba kratkotrajni odnos dok ne shvati šta se dogodilo, ko je ona, gde je nestalo njeno samopouzdanje i šta želi od života. Ako napravite grešku i pristanete na takvu vezu, pripremite neograničenu količinu maramica i peškira. Ranjena zver utrošiće sate na plač, pričajući vam kako ju je to čudovište maltretiralo. Vaš život će biti ispunjen pričama o tome šta je on uradio juče, šta danas, a šta će učiniti sutra.

Ona sve vreme provodi pričajući, razmišljajući, pitajući se i brinući o njemu umesto o vama. Uvek ćete imati utisak da ga voli više nego vas, iako se prema njoj odnosio tako surovo. Pokušavate da budete dobri prema njoj: donosite joj cveće, četrdeset puta dnevno govorite kako je volite, kupujete joj poklone. Međutim, šta god činili, tamno nebo jednom slomljenog srca nadvija se nad vašom svakodnevicom.

Kontrolor

Kontrolor je perfekcionista koji nadgleda čitav svet i deli savete ukoliko neko ne živi po njenim visokim standardima. Kako ništa (i niko) nije savršeno, konstantno vam govori šta ne valja, a to se odnosi na sve i svašta. U početku vam može prijati što je neko sa tako velikim očekivanjima i dobrim ukusom izabrao baš vas. Eto vas – vi i ona, savršen par u borbi protiv celog nesavršenog sveta! Ubrzo počinjete da uočavate sopstvene nedostatke i okrećete se jedno protiv drugog.

Ona primećuje da su vaši reveri za trećinu centimetra širi no što bi trebalo da budu i da nosite prošlogodišnju kravatu. Nakon što vam izmeni kompletnu garderobu, shvata da nešto ne valja sa vašim poslom, vašim kolima ili stanom. Jednostavno, traganje za tuđim greškama je njen način života, tako da se svakodnevni život s ovom ženom vrlo teško podnosi.

Šta god uradili, koliko god joj dopustili da vam uništi život – nikada niste dovoljno savršeni. A kad ona shvati da niste imuni na greške, napustiće vas. Možete provesti ostatak života sledeći je unaokolo – pod uslovom da ste preživeli lobotomiju ili da ste još malo, pa mrtvi. Bolje počnite da puštate bradu i da nosite veš iz armije kako biste je oterali iz svog života.

Sada se na trenutak uozbiljite. Najbolji način da izbegnete veštice, kučke i lude žene (u svim varijantama) jeste to da shvatite da, za razliku od normalnih žena, one imaju neurotične potrebe. One vas koriste za sopstvene planove i ne brine ih šta će biti sa vama; treba im muškarac koji će im omogućiti da žive onako kako su zamislile; treba im bezuslovna ljubav i uvek sve odjednom. Naravno, ne zaboravite da im treba samo beskrajna zabava.

Ako vas privlači žena koja izgleda kao jedan od ovih klasičnih tipova ili žena koja ima neurotične potrebe – ostanite po strani. Ukoliko je zaista seksi, nabacuje vam se i teško joj je reći ne, „reprogramirajte“ svoju prvu reakciju. Umesto da razmišljate: „Pitam se kakva je u krevetu?“, pokušajte sa: „Opa, evo velikog problema za nekoga, ali ne i za mene.“ Ako želite da nađete sreću, pokušajte da se zaljubite u normalnu ženu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar