Žene na muškarcima prvo primećuju širinu ramena: A znate li šta oni prvo vide na ženama?

Antropološkinja Ana Mačin sa Oksforda za svoju novu knjigu ‘Zašto volimo’ prikupila je brojna istraživanja o muško ženskim odnosima i razgovarala s mnogim stručnjacima, ne bi li otkrila koje su najveće razlike među polovima, odnosno šta jedni na drugima najčešće gledaju.

Otkrila je tako za Dejli Mejl da, evolucijski uslovljeno, žene na muškarcima prvo gledaju odnos ramena i struka, a poželjno je da su im ramena široka i da idu u “trougao”, kao i da je struk vizuelno uži. Takođe, žene na muškarcima vole i simetrično lice jer je ono, kako podsvesno misle, pokazatelj dobre genetike, te im pokazuje da ih muškarac može zaštititi i posvetiti se porodici.

Muškarci su pak ‘programirani’ da na ženama prvo primećuju njihove bokove, odnosno imaju li građu peščanog sata; jer uski struk i široki bokovi ukazuju na zdravlje i plodnost.

U eksperimentu praćenja oka koji je sproveden u Teksasu 2015. godine, naučnici su otkrili da su se muškarci, ali i žene, prvo usredsredili i proveli najduže gledajući u stomak, odnosno dijafragmu nepoznate žene pre nego što su prešli na njeno lice, što sugeriše da prilikom odlučivanja kome prići kao potencijalnom partneru, ili pri proveri konkurencije, odnos struka i bokova jedna je od prvih informacija koje obrađuje naš mozak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

muskarcizene
Komentari (0)
Dodaj komentar