Život bez seksa nosi ozbiljne posledice

Naučnici imaju dobre razloge da seksualnu intimnost smatraju jednom od najvažnijih komponenti ljudskog života. Iako toga možda niste svesni, kada prestanete da vodite ljubav, u vašem telu se odvijaju određeni procesi.

Poremećen san

Osim nesanice koja može da se javi, stručnjaci kažu da oni koji su u periodu apstinencije češće sanjaju snove u kojima vode ljubav.

Žene postaju asocijalne

Osećaj određuje hemijski proces koji se odvija u našem mozgu. Kada vodite ljubav, krv se puni određenim hemikalijama zbog čega osećate čitav spektar pozitivnih emocija. Oduzimajući telu ovaj prirodni proces, narušavate svoju unutrašnju hemijsku ravnotežu. Kao rezultat toga kod većine žena, sledi depresija, pad raspoloženja i samopouzudanja. Posle dugog perioda apstinencije, žene uglavnom postaju izbirljivije i teško se upuštaju u nove veze.

Javlja se stres 

Intimnost je jedan od prirodnih načina da se oslobodite stresa. Migrene, nesanica, nedostatak apetita i snovi su signali koje nam telo šalje kada su nam potrebne promene.

Pad imuniteta

Intimnost jača imuni sistem, aktivirajući proizvodnju imunoglobulina, što povećava sposobnost tela da se bori protiv bolesti i stvara odbrambeni sistem. Naučna studija je pokazala da su imunitet i seksualni odnosi zaista povezani.

Mentalna neravnoteža 

Intimnost stimuliše mentalne aktivnosti. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju više energije, dok neki naučnici tvrde da je u tom slučaju i koncentracija i kreativnost na većem nivou.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

seks.vođenje ljubavi
Komentari (19)
Dodaj komentar
  • Lela

    U braku sam 25 godina, vec 12 godina bez seksa, jos uvek sam ziva ali nisam zdrava, ziv se covek na sve navikne, nemam zelje ali moram priznati da su svi moji zdravstveni problemi krenuli otkad nema seksa, slucajnost ili ne procenite sami

  • Anonimni

    Tacno je to nije laz. U braku sam 5 god seksualne odnose nemamo zaenje 2 god, ili 2 puta godisnje, osecam bol u stomaku, nervozu i nezadovoljstvo pored svega toga ljubav bledi i razmisljam o drugim muskarcima

  • aca

    sve je u glavi

  • Anonimni

    mislim da je tekst ok, samo ga treba shvatiti na pravi nacin, spoznati mu poruku.Naime, monaski zivot je stvar opredeljenja, sa svim odricanja koja uz to ide, i prlsto se ne odnosi tekst na njih. Odnosi se na osobe ciji to nije izbor, nego ga jednostavno okolnosti nametnu . Sta da radi supruga kojoj je brak svetinja, vernost joj se podrazumeva, zeli muza, bliskost, zagrljaje, kontakte, ali je on odvezao kamion u neku tamo drzavu i dolazi kuci svakih 10 dana i redje. Naravno da ce se kod nje vremenom javizi sve ove zegobe iz teksta

  • Anonimni

    bez seksa nikako

    • Anonimni

      U divnom braku sam 15 godina, imamo dvoje dece, poslednjih 10 god.poštujemo svaki verski post i naravno, osim od hrane životinjskog porekla, suzdržavamo se i od seksualnih odnosa. Post nas čisti i smiruje, kao i uopšte liturgijski život, ukupno svi postovi kada se saberu mi smo u tome oko 6 mes.godišnje. Zvuči jako dugo i mučno ali naprotiv, telo se samo obuzda i sve se preusmeri na duhovno i emocije, naš odnos je produbljen, bolje se poznajemo a kada nema posta, seks je savršen. Nema nikakve patnje niti čudnih snova, a pogotovo žudnje za drugima ili nešto slično..sve je to prirodno i mi smo predodređeni za takav život. Hvala Bogu što nas je spojio i što nas čuva!

      • Srbin

        Nigde ne piše da, u preostalih šest meseci, morate da se seksate osam puta na dan!

  • Asimetrija

    LAZ…LAZ…I CISTA LAZ !!! Da je ovo istina ja bih bila odavno pokojna jer sex nikada nisam imala. A sve te navedene tegobe imaju i osobe koje su u braku ili imaju partnete. A tek sta bi bilo sa svestenicima i monahinjama…?! Tekst je cista glupost.

    • Anonimni

      Pet godina nemam seksualne odnose.i tijelo i psiha se pomire sa tim i to je najnormalnije.ponekad sanjam seks al rijetko.nije istina da tijelo trpi da smo depresivni il bilo sta od gore navedenog.ne zaboravite sve potice iz glave.

  • Anonimni

    Ja bi trebalo da umrem već odavno…

  • vekili

    po ovoj logici, monasi i monahinje imaju najgori imunitet i najlošije zdravlje, pa čak i potencijalno najkraće živote zbog lošeg imuniteta ?? ni prva ni poslednja glupost koju pročitah u medijima

    • Dragan

      Slazem se sa Vekili ali priznaces da je bitan

      • Seka

        Slazem se sa vama. Koje tegobe opisaše isto to imaju probleme koji su u braku i to lijepom braku. Ko god je pisao su ovo čiste gluposti.

  • Anonimni

    Sve sto je ovim tekstom receno jeste da je seks cin koji zahteva dve osobe privucene pre svega ljubavlju,poverenjem ili za neke povrsnom simpatijom i da je seks kompleksan aspekt zivota jer nije uslovljen samo voljom pojedinca koji shvata zdravstvene i culne dobrobiti da bi ih realizovao .I takodje zenski ugao je banalizovan do te mere da i najliberalnije zene se suprtstavljaju kvalifikovanju apstinencije kao zenske ,cak isto mislim i za muskarce ,izbirljivosti posto nam je zivot pokazao da je najslozenija ljudska kompatibilnost,ne vezujuci je za seksualnu jer ja,licno mislim da se ljubavlju moze usaglasiti i razlicito shvatanje ma po kom pitanju.I zaista mislim da iako hormonskim statusom zene prolaze kroz razne faze u kojima je seksualno praznjene znacajno ,ali da je uloga seksa preuvelicana.Mada praksa pokazuje da su obicno neispunjene zene izfrustriranije od onih koje imaju tu vrstu zabave.tako da ima sigurno istine u seksualnom podsticaju zena.Kao i muskaraca.

  • Anonimni

    A časne sestre, popovi…?..

    • Neda

      Ma oni to rade skrivečki

  • Aha

    Znaci oni koji se time bave profesionalno, su veciti. Zdravi k´o dren.

    • PRAVOSLAVLJE

      Ovo su gluposti.Covek ne moze bez hrane,vode i kiseonika.Ovakav tekst je u sluzbi promocije bluda.Da podsetim da su odnosi pre braka greh koji se zove BLUD.

      • Anonimni

        Vas niko ne prisiljava da živite u XXI veku.