Zlobna jer je s pogrešnim momkom

Kada ste s muškarcem s kojim niste srećne, s kojim se ne osećate sigurno i voljeno, to je, naravno, loše. A može imati i neke ne sasvim očekivane posledice – recimo, da vas u društvu proglase pravom zlobnicom.
Ovo je relativno česta pojava, i može se desiti i muškarcu koji je s pogrešnom devojkom (mada je to ređi slučaj, jer muškarci agresivnost češće iskazuju na neke druge, neverbalne načine). Kako to u praksi izgleda? Recimo, nezadovoljne ste svojim dečkom – ne pokazuje vam nežnost, ili vas vara, ili vas tretira kao „krpu“… Nezadovoljne momkom i vezom, osećate se frustrirano i ranjivo, i to se ogleda i u vašoj komunikaciji s drugima – puni ste zajedljivih komentara, naročito kad se radi o devojkama za koje vam se čini da imaju nešto što bi se vašem dečku svidelo. Prema njima ste zaista opake, i svaki vaš komentar je jednostavno maliciozan.
U ovakvoj situaciji dodatno je nezgodno to što se može desiti da uopšte ne budete svesni da se ponašate kao prava zlobnica – vaši komentari vam se čine duhovitim, a to što ste malo oštri, pa, opaki ste vi, ne može niko s vama onako kako mu se ćefne. Tako postoji mogućnost da povredite i od sebe odbijete one koji vam ama baš ništa nisu skrivili – i da sasvim iskreno ne budete svesni da je vaše ponašanje bilo neprimereno.
Šta učiniti? Ako primetite da se ljudi sklanjaju od vas, da vas izbegavaju, zamolite ih da vam iskreno kažu šta misle o vašem ponašanju. I razmislite o njihovom odgovoru – ako njih desetak ili dvadesetak kaže da ste neprijatni, teško da baš svi greše, zar ne? A onda razmislite šta je to zbog čega osećate potrebu za zajedljivim komentarima; ako se radi o lošem ponašanju vašeg momka (ili devojke, ako ste muškarac i devojka je uzrok vašim zlobnim komentarima), upitajte se da li vredi ostajati u vezi zbog koje ste postali krajnje neprijatna osoba od koje svi žele da pobegnu.
Kad se o ovakvim situacijama radi, obično raskid s pogrešnim momkom ili devojkom dovede do nestajanja ili bar smanjenja potrebe za zajedljivošću – i do toga da se osećate mnogo bolje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

frustracijaneprijatnostnezadovoljstvoponašanjeproblemvezazloba
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • Jovana Pantić

    Ne mislite da je većim delom problem u osobi koja je zajedljiva? Mislim da se takvi ispadi ne bi dešavali nekom ko voli, ali zaista voli sebe. Gde je tu samouverenost i samopoštovanje?

  • Darko Živanović

    Zbog vašeg članka sam se posvađao sa svojom verenicom, jer je ona u sve poverovala. Sigurno je nezadovoljna sa mnom i našim seksualnim životom. U svakoj vezi ima teških trenutaka, a ona bi htela samo u nju da gledam.

  • Slavica Roglić

    Savršen opis.