Znate li šta sve može da vam se dogoditi ako prečesto vodite ljubav? Nije uopšte naivno

Prema istraživanju objavljenom 2017., kako piše portal Health, odrasla osoba vodi ljubav, u proseku, jednom nedeljno, odnosno 54 puta godišnje. Ako je vaš lični prosek puno viši, možda ste se zapitali jeste li previše aktivni.

Stručnjaci naglašavaju da je u redu voditi ljubav koliko god često želite ako ne primećujete nikakve negativne fizičke posledice ili nelagodnost. Ipak, postoje neki znakovi zbog kojih bi trebalo da razmislite o malo “siromašnijem” seksualnom životu.

Kod žena je taj znak oticanje vagine i labija koje se događa zbog toga što se prirodni lubrikant vagine osuši. Muškarci, takođe, mogu da preteraju.

Iako svi vole da misle da je veće bolje, to u slučaju natečenog penisa svakako nije istina. Naime, ako muškarci preteraju u seksualnoj aktivnosti, njihov penis može oticati, a uz to se može pojaviti neprijatan bol. Osim ovih neželjenih simptoma, takođe može doći i do vaginalnih i urinarnih infekcija.

Većina ovih problema može se rešiti suzdržavanjem od polnih odnosa dok bol ili oticanje ne prestanu. Ipak, u slučajevima kada simptomi traju duže, potrebno je otići kod lekara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

seks.
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Zglobni Skoč

    Sve sama struka, moj do mojega.Neki savetuju što više seksa, sad ovi da se što ređe trtimo.E pa ne slušam ni jedne ni druge, ali ipak radim to što češće i što više puta.Život je kratak i šteta ga je potrošiti na glupo filozofiranje, treba uživati što više.Ako je samo „lubrikant“ problem, to se najlakše rešava.Ovakve filozofije i preskakanja sa lubrikacije na veličinu alata su totalna nebuloza i nemaju veze sa zdravim razumom.I šta rekoše, jednom nedeljno?Ma idi begaj i sakrij se da te niko ne nađe…