5 najboljih rasa pasa za stan – ako razmišljate o tome

Razmišljate li o tome da nabavite psa kojeg ćete čuvati u stanu, postavite sebi prvo ova tri pitanja:

  • Da li imate dovoljno prostora za kućnog ljubimca u stanu?
  • Da li imate dovoljno vremena da se posvetite psu, da ga šetate i igrate se sa njim?
  • Ako želite ljubimca sa dužim dlakama, da li ste spremni da ga redovno vodite u salon na šišanje i da li ste ravnodušni prema dlakama po stanu i nameštaju?

Ako ste i dalje sigurni da želite da bavite psa, onda razmislite na jednu od ovih 5 rasa:

1. Jorkširski terijer

Nije preporučljivo da birate ovu rasu ukoliko imate decu jer ume da bude netolerantan i netrpeljiv prema deci mlađih uzrasta.

Lako uče nove komande, jer su inteligentni, ali ne zaboravite da je potrebno jako puno ljubavi, pažnje i rada. Umeju biti i dosta ljubomorni ukoliko primete da nekome dajete više pažnje nego njima.

2. Maltezer – za porodicu sa decom

Sa decom i drugim životinjama iz svog okruženja su jako strpljivi i tolerantni, ali u šetnji, iako mali i naoko umiljati umeju da laju pa čak i trče ka nepoznatim ljudima i psima kako bi zaštitili svoju teritoriju i vlasnika, tako da je potrebno biti na blagom oprezu i preporučuje se da ovu rasu šetate na povocu.

3. Pudla

Izuzetno inteligentna rasa, ne linjaju se, imaju hipoalergensku dlaku i za njih je karakteristično da im dlaka nema neprijatan miris, prenosi Stil.

4. Patuljasti šnaucer

Dovoljno da u šetnju idu samo da bi obavili fiziološke potrebe, ali to ne znači svakako da ne uživaju u igri, trčanju, dugim šetnjama i vremenu provedenom sa porodicom. U izboru sa ovom pasminom nema greške. Dobijate pravog čuvara u malom pakovanju i vernog i pouzdanog prijatelja.

5. Ši cu

Ovoj rasi je neophodna redovna šetnja i fizička aktivnost u prirodi, pa se preporučuje da ovu rasu uzimate ukoliko ste i sami aktivni. Prema tome, spremite se da izdvajate posebno vreme za negu vašeg ljubimca, a u zamenu ćete dobiti neodoljivog pratioca za svaku priliku, piše petrepublic.rs.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimcipsi
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Sručnjak

    Život sa kućnim ljubumcem u gradu pretvara ljude u 1. „Skupljače psećih govana“ (a ako to nece da rade) 2. „Sejače psećih govana“ …