Ako želite tišinu u domu, ove rase pasa su za vas – najmanje laju

Kada udomljavate ili kupujete pas, a živite u stanu, vrlo je važno i o nivou buke koju će vaš ljubimac stvarati jer ni vi, a pogotovo vaše komšije, ne želite da slušate beskonačan lavež.

Ako tražite psa koji je blag za uši i laje vrlo malo ili nimalo, razmislite o nekoj od sedećih rasa:

1. Basenji

Foto: Craig CochraneCC BY 2.0

Ovaj vrlo zanimljivi afrički pas poznat je po tome što ne laje, već kada je uzbuđen proizvodi zvuk sličan jodlovanju, ali ni to ne radi prečesto.

2. Škotski jelenski hrt

Foto: Gayant 2011CC BY 2.0

Ovaj je pas ima srce lovca, ali kod kuće se ponaša dostojanstveno i odlično se slaže s porodicom. Ne morate da se brinute zbog lajanja, ali treba pripaziti na psa kada je u blizini glodara ili manjih životinja.

3. Rodezijski Ridžbek – Afrički gonič lavova

Foto: Nick CarphotographyCC BY 2.0

On je veliki i vrlo snažan pas i ne treba mu lajanje kako bi obranio svoj čopor. Odličan je lovac koji voli aktivnosti u prirodi, ali i uživanje sklupčan na kauču.

4. Bulmastif

Foto: Maja DumatCC BY 2.0

Ovo je vrlo umiljata rasa, uravnotežena i zaštitnički raspoložena prema porodici, ali ipak više slini, njuška i hrče, nego što laje.

5. Ruski hrt – Borzoi

Foto: DebCC BY 2.0

Ovi predivni i graciozni psi uglavnom su tihi i vrlo pristojni. Ipak, potrebno im mnogo aktivnosti i igre.

6. Šar-Pej

Foto: M.PeinadoCC BY 2.0

Simpatičan i tih, ovaj naborani kineski pas vrlo je povezan s porodicom, a laje samo kada se igra ili je u neposrednoj opasnosti.

7. Afganistanski hrt

Foto: Wings and PetalsCC BY 2.0

Jedan od najlepših i najelegantnijih pasa još je i vrlo graciozan i vezan za porodicu. Iako u životu voli ekstreme, ekstremno lajanje nije nešto što ga preterano zanima.

Na kraju ipak imajte na umu da su, iako su neke rase sklonije lajanju od drugih, svi psi individualci i da njihovo lajanje zavisi od niza faktora, od genetike do dresiranja, a ne radi se samo o rasi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

lajanjepsirase pasa
Komentari (0)
Dodaj komentar