Baka usvojila lava kako bi obradovala unuka za rođendan! (foto)

Jedna baka je rešila da svog unuka obraduje i za rođendan mu je usvojila lava iz Zoološkog vrta na Paliću. Dečak ga neće odvesti kući, ali će pored kaveza njegovog ljubimca, godinu dana stajati tabla sa njegovim imenom, a pored toga, slavljenik je na poklon dobio sezonsku kartu za ulazak u vrt.

Zoološki vrt na Paliću je mesto koje rado posećuju i deca i odrasli i uživaju u posmatranju brojnih životinja. Od nedavno, pojedinci i preduzeća, mogu da usvoje neku od omiljenih životinja:

– Prve usvojene životinje su par belih lavova, Šumba i Belko. Njih je usvojila jedna apotekarska ustanova u Subotici, a pored toga usvojen je i lav, medved, majmun, rakun. Ta usvojenja su pokloni roditelja svojoj deci, a jedna baka je usvojila kao poklon unuku za rođendan, kaže za Radio-televiziju Vojvodina Jelena Toljagić, koordinatorka obrazovnih i promotivnih aktivnosti u ZOO vrtu na Paliću.

Usvojitelji svog ljubimca ne mogu da odvedu kući, ali će zato njihovo ime ili ime njima nekog dragog, godinu dana stajati ispisano na tabli pored kaveza.

– Uplatom u iznosu od najmanje 5.000 dinara, pojedinci mogu da usvoje za ljubimca koga žele, bez obzira da li izaberu pticu, sisara, gmizavca ili neku drugu manju životinju. O tome se sklapa i ugovor sa ZOO vrtom, na osnovu koga usvojitelj bira čije ime želi da bude na tabli pored kaveza ili volijere odabrane životinje, a dobija i sezonsku porodičnu karta koja važi godinu dana, objašnjava Jelena Toljagić.

Pored pojedinaca, usvojitelji životinja mogu da budu i preduzeća. Oni, u zavisnosti od odabrane životinje i iznosa donacije, dobijaju status „srebrnog“ ili „zlatnog usvojitelja“.

Zauzvrat, dobijaju sezonsku ulaznicu i godišnju reklamu, a istovremeno doprinose dobrobiti životinja jer se njihova donacija koristi za nabavku hrane, zdravstvenu negu i komforniji smeštaj njihovog ljubimca u Zoološkom vrtu na Paliću

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bakalavrodjendan
Komentari (0)
Dodaj komentar