Na OVO obratite pažnju kad kupujete pomerijanca!

Prilikom odabira kućnih ljubimaca mnogi se rukovode time šta je u modi. Nekada su to bili vučjaci, koker španijeli, haski a sada su pomeranci. Ti mali psi nalik maloj beloj pufnici veličine dečje igračke ako se kupuju u ovlašćenoj odgajivačnici koštaju 2.000 evra. Mnogi koji su želeli da prođu jeftinije i preko oglasa kupe štene za 350 evra bili su prevareni jer su mesec dana kasnije videli da je u pitanju druga pasmina.

Veterinar dr Vladimir Terzin naveo je da taj vrsta psa košta 3.000 evra i ne može se naći po ceni od 350 evra, a da obično ljude privuče cena, ali naglašava da su takve ponude prevara.

Legla ne proverava niko i papire može da dobije bilo koji pas, navodi Terzin, dodajući da se tim leglima moraju proveravati genetika i da štence treba čipovati.

Smatra da mora da se razume razlika između uzgajivača i preprodavca psa.

Dr Darko Drobnjak, kinološki sudija, rekao je za TV Prva da postoji tačna procedura Međunarodne kinološke federacije prema kom se utvrđuje varijetet pasmine i izrađuje rodovnik.

Odgovoran odgajivač će se pokazati kako izgledaju roditelji štenaca, koje nagrade su dobijali i koji su genetski testovi urađeni.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kupovina psapaspomerijanac
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Mrs

    Ma ti si hejter nijedan pas nije fuj, fuj ti je karakter

  • Anonimni

    Ma sve te male kreštave rase, koje probiše uši kevćući, su FUJ ! Ne bih ih uzela ni na poklon. Ako želiš psa, nabavi PRAVOG PSA.