Najskuplji psi na svetu

Sajt Top ekspensiv predstavio je koji su najskuplji psi na svetu, među kojima su se našle neke egzotične vrste poput Keri Blu terijera, malamuta ili irskog vučjeg hrta ali i zlatni retriveri, rotvajleri pa čak i nemački ovčari.

Popularni zlatni retriveri su divni psi za porodicu ali su skupi za održavanje i još skuplji za lečenje jer zbog brojnih zdravstvenih problema računi za veterinara mogu da premaše 17,500 dolara.

U top 25 svoje mesto su našle i vrste poput poput bobtejla, buldoga – francuskih i engleskih, bernandinca, njufaundlendera ili avganistanskog hrta.

A tu su i crni ruski terijeri, tibetanski mastif i irski vučji hrt.

U top 10 skupih pasa ulaze još i lejklandski terijer, samojed, rotvajler i aljaski malamut.

Čau Čau sa svojom gustom dlakom i jakim telom deluje liči na lava a lavovski su i troškovi lečenja koji mogu da dostignu zastrašujućih 11.000 dolara.

Nemački ovčar je na četvrtom mestu po skupoći, pre svega zbog troškova lečenja boljki poput displazije kukova i perianalnih fistula.

Potom na trećem mestu sledi bernski planinski pas.

Ovaj nežni div košta oko 800 dolara ali često ima problema sa displazijom kukova što mu diže mesto na top listi najskupljih.

Na drugom mestu je danska doga sa prosečnom cenom od 800 dolara.

Iako nećete mnogo novca potrošiti na održavanju, “zaklaće” vas računi za veterinara jer ovi psi imaju dosta zdravstvenih problema, uključujući i kardiomiopatiju.

Na prvom mestu po “skupoći” u svakom pogledu je Keri Blu terijer.

Iako košta oko 600 dolara, cenu mu dižu brojni zdravstveni problemi zbog kojih račun za veterinara može da dostigne sumu od 7.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

pas
Komentari (0)
Dodaj komentar