Nikad vas neće izneveriti: Ove rase su najbolji psi čuvari (foto)

Psi čuvari imaju urođeni nagon da štite i brane, bilo da se radi o vlasniku ili imovini. Iako je sjajno imati odanog, posvećenog i zaštitnički nastrojenog psa, treba znati da to predstavlja i veću odgovornost vlasnika prema takvom psu. Psima s genetskom predispozicijom dobrog čuvara je potreban vlasnik s iskustvom i znanjem, prenosi Index.

U nastavku pogledajte koji su to psi proglašeni najboljim čuvarima.

1. Belgijski ovčar

Belgijski ovčar se smatra elitom među radnim rasama pasa, pa nije čudo što su izabrani da pomažu američkoj mornarici. Poznati su po visokoj inteligenciji i izvanrednoj atletskoj građi. Zaštitnička predispozicija belgijskog ovčara predstavlja sposobnost da štiti svoju porodicu i kuću.

2. Doberman

Dobermani su izvrsni psi čuvari, koji uvek alarmiraju porodicu ako se događa nešto novo i spreman je da uvek štiti vlasnike. Iako su pred neprijateljem neustrašivi, vrlo su odani i prijateljski nastrojeni prema svojoj porodici. Dobermane, posebno u Evropi, često koriste i u vojnim i policijskim jedinicama.

3. Cane Corso

Ova rasa vodi poreklo od vojnih pasa, da bi se razvila u rasu koja ima više uloga – čuvar, lovački pas i odličan farmerski pas. Cane Corso je samouveren pas, koji neće preagresivno reagovati na strance. Vlasnici moraju da imaju na umu da ova rasa zahteva kvalitetan trening da bi ispunio sav svoj potencijal.

4. Nemački ovčar

Nemački ovčari sastavni su deo policije, savršeni su kao spasilački psi, a odlični su kao i podrška i pomoć osobama s oštećenim vidom. Ipak, najozbiljnije shvataju ulogu čuvara svoje porodice. Nemačkim ovčarima, psima rođenim s osećajem odgovornosti i izvanrednom inteligencijom, treba opsežna obuka kako bi naučili da pravilno upotrebe svoje nagone i mogućnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

čuvaripsirase pasa
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Rott je keva! Snažan,veran,privržen svom vlasniku,krupan,snažan,teritorijalan i neustrašiv! Ako je vaspitan adekvatno,nema boljeg psa . Uvek spreman da ubije i bude ubijen za onog koga voli. Mada,realno,svaki pas koji voli svog vlasnika će da ga štiti i čuva,bez obzira na rasu.

  • Anonimni

    Ocigledno je da niko od vas nikada nije imao susret sa Crnim Ruskim Terijerom. Kralj svih rasa pass na svetu.

  • Anonimni

    Sta je sa Sarplnincem????? ovima je bitno samo da nesto pisu ,a to sto nemaju poima nema veze.

  • Anonimni

    A? sta je sa Kangalom…Stavili ste glupog dobermana🤣🤣🤣…Ko pise ovo? Malo se zajebavate..Ne razumem ljubi vas brqt…koji bre doberman?

  • Anonimni

    Rotfaler?

  • Anonimni

    Sve je to lepo i tačno, ali… žao mi je što se tu ne ubrajaju psi koji su po mišljenju mnogih pravih odgajivača najverniji i najodaniji vlasniku i porodici. Najbolji čuvari dece. Celu porodicu smatraju svojim čoporom i sebe vide kao čuvara čopora. Sve će učiniti da odbrane svoj čopor. Iz ličnog iskustva mogu da kažem da bih decu koja imaju 3 i 6 godina pre ostavila sa psom nego sa ne znam kakvom vaspitačicom, bebisiterkom ili bilo kim. Pas će ih braniti sopstvenim životom i neće trepnuti, neće zastati da razmišlja, sve što bi bilo njemu u glavi je odbrana i bezbednost dece. U pitanju je rasa stara oko 600 godina, nastala od engleskog buldoga, starog atlete koji je na žalost izumrla rasa i nema nikakve veze sa današnjim buldogom. U pitanju je na žalost nepravedno ozloglašena rasa PIT BUL. Imamo pit bula već 8 godina. Da, ima problem sa drugim psima, ne može više da se igra sa njima, zbog svoje blesave naravi i karaktera, ali za decu i porodicu… neprevaziđen čuvar, odan, veran… nemam reči hvale za tu rasu. Na žalost, baš zbog svoje naravi je jako zloupotrebljena rasa, ali ako se vaspita i odgaja u ljubavi i uzajamnom poštovanju, nećete imati boljeg psa na svetu. I još nešto, što malo njih zna…rase koje ste nabrojali, na iznenađenje mnogih, u sebi imaju i pit bulove krvi… Pozzz svim ljubiteljima pasa… Tanja

  • Kučkar

    Te vrste pasa jesu odlični čuvari imovine ! Ali su u isto vreme i veoma agresivne rase tako da nisu za svakoga jer ozbiljno moraju da se socijazuju i striktno ozbiljno dresiraju u suprotnom napadaju ljude kao i Pit bull i Stafordski terijer !

  • V.A.Lucky

    Najbolji su mešanci pitbula i rotvajlera:Možda će ti otkinuti nogu,ali će ti i vratiti!