Ovih 5 rasa pasa najkraće žive (foto)

Neke rase pasa poznate su po kratkom životnom veku – posebno one koje su velike. U nastavku donosimo pet pasmina koje imaju najkraći životni vek, prema podacima DogTime Breed centra.

5. Nemačka doga

Doge su velike životinje – drže Ginisove rekorde kao najviši pas. Oni su takođe dragi, odani suputnici koji vole da se igraju. U proseku žive 9 godina.

4. Veliki švajcarski planinski pas

Swissie ili veliki švajcarski planinski passe ističe se u sportskim disciplinama za pse – poput povlačenja tegova i okretnosti – karakteristikama svog nasleđa kao svestranog radnog psa, uključujući stražu, čuvanje stoke i vuču zaprega. Prosečan životni vek ove pasmine je 8 godina.

3. Mastif

Rasa nastala pre 5000 godina može da teži i do 100 kilograma – zapravo njegova veličina doprinosi njegovom kratkom životnom veku koji u proseku iznosi osam godina.

2. Irski vučjak

Poreklom iz Irske, irski vučjak je još jedan veliki pas čiji je život kratak zbog njegove veličine. Tokom svog životnog veka, koji je oko sedam godina, sigurno će ispuniti dane svog vlasnika srećom, ljubavlju i obiljem poljubaca.

1. Bernski planinski pas

Berner je poznat po svom divnom temperamentu i inteligentan je, željan da ugodi, umiljat i odan. Zbog malog genskog fonda pasmine ovu rasu nažalost muče brojni zdravstveni problemi, pa se danas zbog toga bori za opstanak. U proseku dožive oko sedam godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimcirase pasaživotni vek
Komentari (0)
Dodaj komentar