Pet najneobičnijih rasa pasa na svetu (foto)

Postoje stotine različitih rasa pasa koje su rasprostranjene širom sveta i svaka ima svoju jedinstvenu svrhu i izgled.

Dok je većina pasmina zadržala relativno klasičan izgled, postoje i one koje izgledaju vrlo neobično, gotovo da ne nalikuju na pse.

Ovo je pet najneobičnijih rasa prema portalu Outside.

1. Bedlington Terijer

Bedlington terijer je mali terijer iz Engleske koji je poznat po tome što više liči na jagnje nego na psa. Ova rasa se u početku koristila za lov štetočina u rudnicima. Odlikuju ih glave neobičnog izgleda i zaobljena leđa. Danas su to psi koji vole sve vrste aktivnosti i vrlo su agilni.

2. Puli

Puli je mađarski čuvar stoke i najpoznatiji je po svojoj dugoj, kovrdžavoj dlaci. Njihovo krzno je zapravo vodootporno, što ih čini pogodnim za rad u vlažnim vremenskim uslovima. Oni su aktivni i inteligentni psi koji dobro obavljaju posao. Ne preporučuje se držati ih u malim prostorima.

3. Bergamasco

Bergamasco je italijanski pastirski pas poznat po svom dugom krznu. Za razliku od drugih rasa, njihova dlaka može poprimiti vrlo neobičan izgled, a često ih upoređuju sa skupocjenim tepisima. Ova rasa se još uvek koristi kao čuvar stoke u italijanskim Alpima, gde je nastala, ali sve češće su i kućni ljubimci.

4. Pumi

Pumi je mali pastirski pas iz Mađarske koji više podseća na lik iz crtanog filma nego na psa. Imaju debelo, kovrdžavo krzno i neobične uši.. Oni su inteligentni i ekspresivni psi kojima je potreban aktivan stil života.

5. Xoloitzcuintli

Xoloitzcuintli, ili meksički golišavi pas, drevna je rasa pasa iz Meksika koja je nastala pre više od tri hiljade godina. Rasa je vrlo primitivna i nezavisna, ali relativno mirna. Ne preporučuje se vlasnicima bez iskustva sa psima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimcirase pasa
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Gde je SAR.PEI ????