Poznati po nestašlucima: Ove rase pasa napraviće vam haos u kući

Psi su među najpopularnijim kućnim ljubimcima. Odani su, ali mogu da naprave veliki nered u domu. Nestašnim ponašanjem štenci često oštećuju domaćinstvo i sve što im se nađe na putu.

Stafordšir lajv izvještava da je nova studija, koju je sproveo money.co.uk, analizirala odgovore vlasnika pasa. Pokušali su da saznaju koje rase uzrokuju najveći haos u domu kopajući travnjake, grizući nameštaj ili koristeći tepih kao toalet.

Rase koje vole da žvaću sve što im se nađe na putu su:

1. border koli

2. nemački ovčar

3. terijer

4. bigl

5. staford

Rase koje će najverovatnije mokriti tamo gde ne bi trebalo su:

1. labrador

2. ši cu

3. border koli

4. jazavčar

5. mops.

Rase koje se smatraju najvećim izelicama su:

1. bigl

2. labrador

3. border koli

4. labradudl

5. špic

Rase koje najviše vole na uništavaju su:

1. border koli

2. labrador

3. nemački ovčar

4. bul terijer

5. bigl

Rase koje vole da kopaju travnjake i bašte su:

1. ši cu

2. bigl

3. terijer

4. labrador

5. bul terijer

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimcirase pasa
Komentari (3)
Dodaj komentar
  • MikiSamba

    Sve to zavisi od karaktera psa i sposobnosti vlasnika da to prepozna i nauci psa pravilnom ponasanju. Generalizovanje ovog tipa ne moze biti svrstano za odliku rase. Vecina pasa u zreloj dobi gricka namestaj i druge stvari jer im je dosadno (ne pricam o stenicam koji ispituju svet na taj nacin ili menjaju zube). Uzeti Bordera, Malinou ili bilo kog drugog radnog (ultra aktivnog) psa i od njega ne traziti nista sem da se mazi uglavnom dovodi do tog problema. Ljudi prave najvecu gresku pri samom odabiru rase. Biraju rasu bez preteranog znanja o istoj, na osnovu fizickog izgleda, pa vam tako psi koji zahtevaju visoku fizicku i mentalnu aktivnost zavrsavaju u stanu sa ljudima koji su nedovoljno aktivni za njihove potrebe. Od malena o psu stvore sliku kao da se radi o detetu i tu nastaje onda opsti karambol… Pas dobija na slobodnoj volji i cini sve sto mu padne na pamet. Tako nastaje problem grickanja, vrsenja nuzde na mestima gde nije prikladno i drugih vidova neposlusnosti. Sve su to premostivi problemi uz strucnu pomoc i odredjene korekcije samih vlasnika. Zato ako imate problem obratite se skolicama za dresuru pasa koje rade na obuci vlasnika, jer je to najneophodnije. Srdacan pozdrav!

  • Miki

    Deset puta objavljujete svakakve stvari za razne vrste pasa a dzek rasel ne spada nigde ,kao da ne postoji.

  • Anonimni

    Apsolutno netacno, imam border collia. Odmalena je ucena da cuva lopticu i svoje stvari, nikada nista nije unistila. Nikad nije u kuci obavljala nuzdu, ma koliko je priteralo. Ne znam sta da vam kazem, ali sve mozda zavisi kako ga vaspitavate.