Rase pasa koje uz koje ćete najbolje pobediti stres (foto)

Psi su tokom zajedničkog života s ljudima naučili da prepoznaju kada je čovek pod stresom i da svojim ponašanjem deluju umirujuće na stres i anksioznost.

Svaki pas, bez obzira na da li je mešanac ili čistokrvan, svom vlasniku može biti poput antistres terapije, a neke rase posebno su poznate da na ljude deluju umirujuće.

1. Zlatni retriver i labrador retriver

Koliko zlatni retriveri i labrador retriveri deluju umirujuće na čoveka, govori činjenica da se te rase najčešće koriste u terapijske svrhe i kao psi vodiči i psi tragači. Izuzetno odani, inteligentni i spremni na treniranje, retriveri su najsrećniji kada su u društvu čoveka i pravi su primer tvrdnje da je pas jedino biće koje vas voli više nego što voli sebe.

3. Bokser

Ovaj pas može oraspoložiti svog vlasnika u svakoj situaciji. Ponudiće se za maženje kada oseti da je njegov vlasnik potišten ili tužan. Bokser jednostavno obožava ljude i od prostranog mesta za život važnije mu je da ima vlasnika koji zna da mu uzvrati ljubav, zbog čega može živeti i u stanu.

4. Koker-španijel

Pripadnici ove rase obožavaju decu, a poznato je da se lako povezuju s decom s mentalnim i emocionalnim problemima. Pa čak i njihova duga svilenkasta dlaka može delovati umirujuće. Koker-španijele je lako trenirati i izrazito su voljni da udovolje svom vlasniku. Dobro podnose i putovanja, pa će biti odlični suputnici kada odlazite negde na odmor i lako ih možete bilo gde voditi sa sobom.

5. Mops

Ovaj mališan osvaja svojim šarmom, razigranošću, poslušnošću i inteligencijom. Ovaj simpatični psić voli pažnju i biće uvek vaš verni pratilac. Mops se jako veže za ljude i budite sigurni da ćete pored sebe imati pravog prijatelja. Ko može odoleti toj ljupkoj zgužvanoj njuškici i veseloj naravi? Mops jednostavno zove na maženje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ljubimcipsirase
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    ZASTO NISTA NE PISETE O ZGUZVANCIMA -KINESKOJ SKORO IZUMRLOJ RASI SPASAO JE JEDAN AMERIKANAC IZ HONG KONGA!(VI DODAJTE IME AKO ZNATE JA SAM GA IMAO 10 GODINA!