Urnebesno: Mačka se pravi mrtva da ne bi išla kući (video)

Mišljenja o šetanju mačaka na povocu su podijeljena. Neki smatraju da je to mučenje životinja, a neki smatraju da je to sasvim u redu.

Ipak, stručnjaci kažu da sve to zavisi od karaktera mačke. Ako vaša mačka ne voli da izlazi napolje i ako se plaši onoga što se nalazi van njenog doma, nikako je ne bi trebalo prisiljavati na povodac.

Istraživanja su pokazala da mačkama koje žive u kućama i stanovima nisu potrebne dodatne šetanje i aktivnosti. Međutim, ako vašoj mački to odgovara i ako sama ne pokaže da je povodac za nju mučenje, takve šetnje su OK.

I ova maca iz snimka obožava šetnju i kada ne želi da se vrati kući, napravi pravu scenu dostojnu Oskara. Počne da se ponaša poput mnogih pasa – legne na leđa i pravi se da je mrtva kako bi vlasnici pokazala da joj se kući ne ide.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

macka
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Pored toga sto se macke izjurcaju dovoljno kada se ima dvoriste zasto se opiru povodcu vise nego psi,da li je to stvar razlicite fizionomije ovih zivotinja ili stvar ljudskog uticaja na setnju sa svojim ljubimcima po nekom relevantnom zakljucku.koje je covek doneo.