Veliki preokret: „vučica“ iz BG – umiljati pas: jedna devojčica pati za njim (video)

Vlasnica češkog vučjeg psa koji je u petak uhvaćen, a za koga se sve vreme priča da je vučica, kaže za Kurir da ima registrovanu odgajivačnicu i da nije u pitanju vučica.

„Imam dozvolu za držanje češkog vučjeg psa, imam odgajivačnicu. Imam sve papire od prve vučice koju mi je 1996. godine poklonio Zoološki vrt.

Ovo su sve potomci, jer uparena je prava vučica sa nemačkim ovčarom i tako je nastao češki vučji pas, to je priznata rasa. Ona nije trudna, danas puni dve godine, tu su joj otac i majka“, tvrdi V.S. i ponavlja da je imala samo jednu vučicu, a da su ovo sve potomci, koji izgledom liče na vuka, ali su pitomi.

„Pa to je pas moje ćerke, od samog starta kako je rođena je uz nas i moju ćerku. To što pričaju da je vuk i da se vrati u prirodu, to ne može, ona nije vuk, već češki vučji pas. Njoj je mesto sa nama, mnogo je ljubavi uloženo u sve to. Ovde je sve prilagođeno njima da bude lepo, ja sam 20 godina sa njima.“, rekla je V.S.

Ona dodaje da se pas zove Čokolada, a da joj oni tepaju Coka, Beba se zvala prva vučica, ona je uginula.

„Oni su se između sebe parili i rodila se Coka. Ona nikog pipnula nikada nije, rasla je uz mačke i moje dete. Propraćeno sve sa mnogo ljubavi. Oni imaju svoj boks, sve je urađeno po propisima“, rekla je naša sagovornica.

Prema njenim rečima, sva dokumenta koja ima je predala je veterinarskoj inspekciji i sada se čeka njihova odluka o Coki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

cokavučicavuk
Komentari (1)
Dodaj komentar
  • ANDREJ

    Velika je i dobra stvar,sto se kod pasa lako moze utvrditi identitet.Imaju rodoslovno stablo – pedigre.Tako da pomocu papira moze da se utvrdi,ko je VUk a ko obican bezopasan pas. Kod ljudi,to na zalost nije moguce sa sigurnoscu utvrditi.Godinama za nekog coveka zivite u uverenju,da je bezopasan.Medjutim,odjednom kada se postavi neka nova situacija,vi utvrdite…da imate posla sa covekom koji ima pravu vucju narav.Treba biti vrlo obazriv kada se sklapaju poznanstva,a narocito brakovi.U poslednje vreme,svedoci smo tih ljudi,ljudi sa vucjom divljom prirodom koji prebijaju i ubijaju svoje zene i prijateljice.!!!