Kejt Blanšet u najboljoj haljini na Oskaru (foto)

Glamurozna 88. dodela Oskara počela je defileom nominovanih i ostalih zvanica na crvenom tepihu ispred Dolbi teatra u Los Anđelesu.

Iako nije osvojila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu „Kerol“, modni kritičari smatraju da je glumica Kejt Blanšet, kao i prethodnih godina, nosila jednu od najlepših haljina večeri – mint plave boje sa floralnim aplikacijama iz kolekcije Armani Prive.

Lepotica bala, kako ju je prozvao „Harpers bazar“, bila je mlada Alisija Vikander u prljavo žutoj haljini marke Luj Viton.

Glumica Šarliz Teron pojavila se u Dior haljini crvene boje dubokog dekoltea.

Ovogodišnja najbolja glumica Bri Larson primila je Oskara u modroj Guči haljini Alesandra Mišela, sa kaišem naglašenim strukom.

Runi Mara nosila je elegantnu haljinu Živanši Rikarda Tišija, ručno rađene čipke.

Pevačica Ledi Gaga, poznata po svom ekscentričnom stilu, pojavila se kao i prošle godine u belom, u odevnoj kombinaciji koja se može definisati kao vecernja haljina sa nogavicama, a koju potpisuje njen stilista Brendon Maksvel.

Glumac Džerard Leto, prema oceni „Harpers bazara“ bio je najbolje odeveni muškarac večeri. Leto je nosio crno odelo sa potpisom Alesandra Mišela za Guči, sa crvenim cvetom umesto tradicionalne leptir-mašne.

Oskarom nagrađeni Leonardo Dikaprio nosio je crno odelo Armani, kao i devetogodišnji Džejkob Čendli, zvezda filma „Soba“.

Glumac Endi Redmejn, nominovan za najbolju mušku ulogu u filmu „Dankinja“, bio je u elegantnom crnom odelu, sa sakoom od pliša Aleksandra Mekvina.

Modni urednik Instajl magazina Erik Vilson zaključio je da je dodela nagrada Američke filmske akademije bila takmičenje golih ruku i da bi vez i milje uskoro mogli da budu definisani kao večernje haljine, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

kejt blansetoskar
Komentari (0)
Dodaj komentar