Korset napravljen za Kate Moss i Marilyn Monroe

Prave i najveće zvezde na revijama održanim u poslednje vreme nisu bile slavne ličnosti koje su bile u ulozi posetilaca, već – korseti. „Silikonski poboljšane“ dame u prvim redovima bile su potpuno zapostavljene i zanemarene, a devojke koje su se na pisti šetale u predivnim korsetima su jasno prenele poruku kreatora – korseti su novi prolećni hit.

Varijante se razlikuju, poenta je ista. Tom Ford i Gucci su „vezali“ Kate Moss u modernu verziju onoga što bi danas nosila Marilyn Monroe – crna mreža preko ružičastog satena; Alexander McQueen je korsete kombinovao sa suknjama za matursko veče, a Givenchy sa zvonastim pantalonama. Dolce & Gabbana su korset prikazali ne kao deo odeće ili modni dodatak već kao „drugu kožu“. Svoj potpis su stavili na korset koji se nosi ispod muški krojenog odela sa pantalonama.

„Korseti bi uvek trebalo da budu udobni“, kaže Michael Hammond, vlasnik specijalizovane kuće za proizvodnju korseta Axfords, koja je deo porodičnog biznisa i osnovana je još 1880. godine. „Mnogi naši kupci ih kupuju kao spoljni modni dodatak koji nose kada izađu u neki klub. Iako im je prvo malo čudan, brzo se naviknu. Posle nekoliko nošenja, naučite kako da ih vežete sami.“

Ukoliko želite da saznate nešto o istorijatu korseta, kliknite ovde.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar