Moda i „Moulin Rouge“

Oduvek su se s vremena na vreme pojavljivali filmovi koji bi uskomešali svet mode. Ove godine se pojavio još jedan takav film – „Moulin Rouge“; to je prvo ostvarenje na kome je Nicole Kidman radila posle raskida sa Tom-om Cruise-om.

Radnja filma je smeštena u boemski Pariz devetnaestog veka, a glavne teme su seks, droga i kan-kan. Jedno nedavno prikazivanje novog filmskog hita, privuklo je sam krem modnog društva. U publici su, između ostalih, bili Jean Paul Gaultier i Diane Von Furstenberg. U toku prikazivanja, privilegovana publika je imala šansu da učestvuje u licitaciji haljina iz filma. Haljine su inspirisane erom kabarea, a sav prihod od prodaje je namenjen organizacijama za borbu protiv SIDE.

U međuvemenu, otvoren je „Moulin Rouge“ butik u kome se mogu naći oprema i nakit iz ove epohe, kao i oficijelna majica filma. U čitavu priču je uletela i kuća Christian Dior sa svojom ekskluzivnom linijom šminke inspirisanom filmom. Izgled koji se postiže tom šminkom ukratko se može opisati ovako: porcelanska koža, crvene usne i oči u dimu.

I na kraju, francuska kompanija Lancel je takođe otvorila svoju radnju, a samo otvaranje je bilo propraćeno elitnom žurkom u, naravno, „Moulin Rouge“ stilu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar