Najveći modni trendovi 2019: Na prvom mestu je haljina od 5.000 dinara (foto)

Popularna internet prodavica Lyst objavila je svoj godišnji modni izveštaj.

Kako piše u izveštaju Lysta, kada je reč o modi, 2019. je bila godina romantike, a među najpretraživanijim trendovima su torbice ukrašene perlicama, ukrasi za kosu s biserima, suknje i haljine od tila, naborani rukavi, cvetići i tufnice.

A upravo poslednji navedeni uzorak krasi i najviralniji komad godine – tufnastu haljinu iz Zare, čija je cena manje od 5.000 dinara, a koja je toliko popularna da ima i sopstveni Instagram profil.

„Od kada je ova haljina postala viralna u julu ove godine, zabeležen je porast od 120 posto u pretraživanju tufnastih  haljina“, piše u izveštaju Lysta.

Na drugom mestu se našla zimska jakna s Amazona koja je postala viralni hit u februaru ove godine.

Na trećem mestu je komplet brenda Khaite koji se sastoji od kardigana i grudnjaka od kašmira i za čiju je popularnost najzaslužnija glumica Kejti Holms, što je istaknuto i na Instagram profilu brenda.

Broš u obliku pauka je četvrti najpretraživaniji komad godine na Lystu, a postao je viralan nakon što ga je predsednica britanskog Vrhovnog suda, Brenda Hejl, nosila kada je odluku premijera Borisa Džonsona o suspenziji parlamenta proglasila „nezakonitom“.

Peto mesto zauzele su papuče brenda Vetements u obliku medvedića koje su se rasprodale čim su lansirane u septembru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

haljinamodatrend
Komentari (0)
Dodaj komentar